Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, despre șpaga luată de Dumitru Buzatu: 'N-ai ce să mai zici, la închisoare, îmi pare rău'

Gândul
Victor-Ponta

Cine primește mită e normal să meargă la închisoare, a afirmat Victor Ponta, la România TV, făcând referire la cazul lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui prins în flagrant de procurorii DNA. Victor Ponta a spus, făcând referire la Dumitru Buzatu, că orice înalt funcționar public prins în timp ce primește sau dă mită trebuie trimis direct la închisoare. „Nu există discuție, n-ai ce să mai zici. E normal să mergi la închisoare”, a spus fostul premier.

„Și în ziua de azi, îl prinde cu banii în geantă, nu mai ai ce să mai zici. o spun încă o dată. România a fost țara în care chema Portocală pe unul și zicea domne, zi de Ponta. Păi ce să zic, domne? Zi că altfel te bag pe tine. Bine, domne, zic, dictează-mi ce să zic. Că n-au pățit nimic cei care au făcut asta, e foarte rău. Sper și nu cred că se mai întâmplă. În partea cealaltă, dacă ești înalt funcționar public, ministru, primar și te prinde cu bani în mașină, ce să mai zici? La închisoare. E normal să te duci la închisoare când ceri bani pentru contracte, pentru lucruri pe care ar trebui să le efectuezi în baza mandatului tău administrativ. Aici nu există discuție, îmi pare rău pentru oricine. Acolo n-ai ce să zici. Că domne, stai să găsim… n-ai ce să mai zici. Nu știu ce a fost în mintea lui să ia un milion de lei pentru un drum. Dar clar nu mai există altceva, n-ai ce să mai zici, la închisoare, îmi pare rău.

Problema rămâne în continuare că având atât de multă birocrație și atât de multe instituții care se calcă pe picioare și atât de multe hârtii care se plimbă.. sunt domenii unde atât de mult trebuie să aștepți încât te duci și te interesezi unde poți să dai ceva ca să meargă mai repede. Se întâmplă asta cumva ca să te oblige să recurgi la astfel de lucruri. Eu sper ca ANAF s-a pregătit cu toate modificările astea fiscale. E foarte complicat și sper ca de data asta să avem mai multă stabilitate și minte decât am avut în alți ani”, a spus Ponta.

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai vechi lideri PSD și șeful Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de DNA Iași, în timp ce primea mită 1,25 milioane de lei pentru acordarea unui contract. Ar fi fost vorba de o mită dată pentru continuarea drumului strategic Bârlad – Laza – Codăești. Ulterior, Dumitru Buzatu a fost arestat pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.