DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Victor Ponta, după ce a contestat decizia CNATDCU de plagiat: Dacă există stat de drept, câștig

nineoclock.ro
ponta

Fostul premier Victor Ponta confirmă că a contestat decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) privind retragerea titlului de doctor, precizând că aceasta este o decizie "pur politică" a noului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, şi că, dacă există stat de drept în România, va câştiga, din nou, în instanţă.

"Bineînţeles că am contestat decizia pur politică a noului Ministru al Educaţiei Mircea Dumitru - de fapt, preţul murdar pe care fostul instructor de pionieri din 1989 l-a plătit pentru a ocupa timp de câteva luni scaunul din Guvern (fostul Ministru Curaj nu a acceptat să calce în picioare toate legile pentru a-şi păstra funcţia)!", a scris Victor Ponta, luni, pe Facebook.

Citește și: Nebunie cu Pokemon Go: Și-a dat demisia ca să se joace

Acesta a precizat că este convins că există mulţi judecători care au curaj să aplice legea şi care o să-i dea dreptate.

"Eu sunt convins că într-o ţară terorizată de Propagandă şi Sistemul Securist există mulţi judecători care au curaj să aplice legea şi să-mi dea dreptate (cum a făcut deja ICCJ prin sentinţa definitivă din 2014). Faptul că Guvernul de tehnocraţi îşi foloseşte puterea pentru a lupta doar cu mine arată că au renunţat să mai arate că pot guverna mai bine - şi pentru românii obişnuiţi şi de bun simţ ăsta e singurul lucru cu adevărat important!", a mai scris Victor Ponta.

Citește și: România pierde 248 de locuitori pe zi: În câți ani va rămâne țara fără locuitori

Ponta a adăugat că a respectat toate legile în vigoare la momentul realizării lucrării sale de doctorat.

"Am început în 1999 lucrarea de doctorat, finalizată în 2003 - am respectat toate legile aflate în vigoare atunci (menţionând în lucrare la bibliografie toate sursele folosite) - sunt judecat acum după o Ordonanţă de Urgenţă aprobată în stil comunist în 2016 (la 13 ani după)/ o regulă fundamentală a statului de drept este neretroactivitatea legilor", a afirmat Victor Ponta.

Citește și: FOTO O mare vedetă, asemănată cu Kim Kardashian, a fost ucisă de fratele său pentru onoare

Acesta a precizat că a primit verdict de neplagiat în 2012 de la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

"Am primit verdict de neplagiat în 2012 de la CNACTDU (aceeaşi instituţie care a analizat atunci şi teza de doctorat a Dnei Kovesi) - nimeni nu a contestat legal acel verdict/ nu pot să fiu judecat de acelaşi CNACTDU după 4 ani şi să dea un verdict diferit fără să fi apărut niciun element nou/ o altă regulă fundamentală a unui stat de drept este să nu judeci de mai multe ori acelaşi caz dacă nu au apărut elemente noi. Noul CNACTDU (condus de un domn supărat şi convins că a pierdut alegerile pentru Preşedintele Academiei pentru că eu l-am sprijinit pe contracandidatul său) a analizat o singură teză - a mea!!! Nu se pot da legi şi face proceduri speciale doar pentru un singur om într-un stat de drept! Nu poate o instanţă administrativă numită politic de Guvernul Tehnocrat să aplice o Lege din 2016 pentru o teză finalizată în 2003/ să judece din nou un caz judecat deja în 2012/ să ignore o decizie definitivă a ICCJ. Dacă există stat de drept în România, voi câştiga (din nou) în instanţă/ iar instructorii de pionieri vinovaţi de asemenea abuzuri trebuie să plătească pentru asta!", a arătat Victor Ponta.

Citește și: Prezentatoarea care a ajuns primar în Arad își ceartă concetățenii pe Facebook

Fostul premier Victor Ponta a contestat, în data de 15 iulie, decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare privind retragerea titlului de doctor, a confirmat, pentru AGERPRES, preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu.

Barbu a fost informat în dimineaţa zilei de luni cu privire la contestaţia depusă de fostul premier. CNATDCU are la dispoziţie zece zile, începând cu data de 15 iulie, pentru a analiza contestaţia şi a da o rezoluţie.

Citește și: Ce mai poate fi zis? 42% dintre părinți nu se regăsesc în lista de prieteni a copiilor lor, pe rețelele de socializare

La sfârşitul lunii iunie, Consiliul a decis, cu 34 de voturi "pentru" şi o abţinere, să-i retragă titlul de doctor fostului premier Victor Ponta.

Comisia de experţi a constatat că există în lucrarea de doctorat "calupuri de text care sunt preluate integral", aproximativ o treime de text fiind "plagiat".

Citește și: A fost decapitată de tren în timp ce făcea dragoste cu iubitul său

Comisia de lucru a fost formată din trei profesori: Florin Streteanu (Facultatea de Drept a Universităţii 'Babeş-Bolyai'), Valentin Constantin (Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara), Dan Claudiu Dănişor (Facultatea de Drept a Universităţii Craiova).

"Dacă se face contestaţie, se fixează o nouă comisie de analiză a contestaţiei, formată din trei membri, care analizează contestaţia şi, dacă rămâne în vigoare decizia în urma contestaţiei, atunci propunerea este înaintată ministrului Educaţiei pentru a da ordinul de retragere a titlului", explica şeful CNATDCU, Viorel Barbu, la acea dată.

Citește și: Ayatollahul Erdogan. Stare de urgenta la Istanbul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.