Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta face valuri în Parlament: propunerea care va fi greu de refuzat de către Liviu Dragnea

Pro Romania
Victor Ponta

Liderul Pro România, Victor Ponta, face valuri în Parlament și vine cu o propunere care va fi greu de refuzat, în an electoral. Ponta propune un amendament la Legea bugetului prin care se reduce la zero finanțarea partidelor politice. Odată deschisă dezbaterea în Parlament, propunerea va fi greu de refuzat, iar respingerea foarte dificil de explicat public.

Citește și: Sondaj CURS - PSD continuă scăderea. ALDE și Pro România se consolidează, PNL e în ușoară revenire. USR și PLUS se mențin

”Reducerea alocării bugetului pentru finanțarea partidelor politice din cadrul Autorității Electorale Permanente, de la valoare de 409.000 mii de lei la 0 (zero).”, se arată în amendamentul depus de parlamentarii Pro România.

În justificarea propunerii, parlamentarii Pro România explică faptul că finanțarea partidelor a crescut de 28 de ori în ultimii 2 ani.

”Actuala lege a bugetului nu respectă angajamentele pentru Instituțiile publice cu privire la procentul din PIB care ar fi trebuit alocat în 2019, pe motiv că nu sunt fonduri suficiente, în schimb crește de aproape 28 de ori, față de 2016 finanțatrea partidelor parlamentare în 2019.

Bugetul de 409 milioane de lei (100 milioane de euro) alocat pentru partidele politice la care se adaugă şi sumele alocate campaniilor electorale în valoare de 69.043 mii de lei, totalizează o valoare exorbitantă care ar trebui distribuită altor Ministere care au o reală nevoie de finanțare pentru proiecte de interes național.

Aceast buget alocat pentru finanțarea partidelor politice este mult prea mare având în vedere prioritățile României.”,.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.