Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, ieșire INCENDIARĂ în plin scandal politic - Mesaj ferm Președintelui, Guvernului și forțelor politice: 'Este un moment extrem de grav'

Pro Romania
Victor Ponta

Liderul Pro România transmite joi un mesaj ferm președintelui Iohannis, Guvernului Dăncilă, dar și forțelor politice din Parlament „de a nu lasă disputele interne să ne distragă de la adevăratul adversar extern”. Reacția lui Ponta vine în contextul în care SUA a amenințat că vor ieşi din Tratatul INF, dacă Rusia nu-şi respectă obligaţiile în 60 de zile.

„Ne consumam prea multa energie in luptele politice interne - la granita noastra Rusia se inarmeaza cu capacitati militare care au fost interzise inca din anii ‘80 / acordurile care au adus stabilitate si siguranta sunt azi incalcate de “Marele Vecin de la Rasarit” / este un moment extrem de grav si niciunul dintre liderii politici ai Romaniei nu pare interesat /

In numele ProRomania vreau sa transmit un mesaj ferm de sustinere a pozitiei SUA - si tot un mesaj ferm Presedintelui, Guvernului si fortelor politice din Parlament de a nu lasa disputele interne sa ne distraga de la adevaratul adversar extern!

Cine nu a citit la scoala “Pilfa lui Scorilo” despre caiinii care se lupta intre ei pana vad un lup - e momentul sa o faca!”, scrie Ponta pe Facebook.

Scandal din cauza înghețării salariilor! Teodorovici, replică acidă pentru șeful FSANP: 'Ar trebui să știe că se fac de la an la an. S-au făcut din 2010'

Miniştrii de externe din NATO au acuzat marţi Rusia de ”încălcarea materială” a obligaţiilor asumate în cadrul Tratatului INF.

Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare, semnat de Moscova şi Washington în 1987, interzice rachetele cu o rază de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de km dotate cu focoase nucleare şi se consideră că a reprezentat baza arhitecturii securităţii Europei, reducând riscul unui atac nuclear.

În martie, Rusia a făcut cunoscută racheta sa de croazieră Novator 9M729, denumită şi SSC-8, care are o rază de acţiune mai mică de 500 de km, dar este mobilă. SUA au apreciat că racheta respectivă reprezintă o încălcare a INF şi au ameninţat cu retragerea din tratat, în timp ce Moscova dezminte orice încălcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.