Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta ignoră jocul de forță de la Cotroceni: Nu renunțăm la acciza pe carburant

Ponta Base

PRemierul a explicat că în cazul în care s-ar renunța la acciză va trebui reconfirgurat bugetul.

Premierul Victor Ponta se întâlnește, în aceste zile, cu delegația FMI, Banca Mondială și Comisia Europeană, care a venit la București pentru discuții cu Guvernul. Unul dintre punctele care trebuie negociate cu delegația FMI este tocmai acciza la carburant.

Președintele Traian Băsescu a atenționat că în cazul în care Guvernul nu renunță la acciză el nu va semna memorandumul cu FMI.

”Nu voi semna memorandumul şi vreau să avertizez şi Guvernul şi Parlamentul să renunţe la minciună. Neaplicarea acestei taxe se compensează prin reducerea cu 1,5 miliarde de RON a alocării la ministerul domnului Dragnea. N-aş vrea să intru în detalii din buget pentru că aş putea găsi încă vreo două miliarde la care se poate renunţa”, a avertizat președintele Traian Băsescu.

La începutul întâlnirii cu delegația FMI, președintele Traian Băsescu le-a spus acestora să nu-i ceară să semneze memorandumul, pentru că nu-și va asuma public creșterea accizei la carburant.

”Desigur, din cauza ineficienţei colectării, noile taxe au fost introduse, nu condamn lărgirea bazei fiscale, sunt un susţinător al acesteia, dar exagerările, a pune taxe suplimentare în cazul energiei, în principal, şi a carburanţilor, în special, o consider o mare greşeală, care va afecta şi economia, şi populaţia. Desigur, responsabilităţile sunt ale dvs. şi ale Guvernului, dar o asemenea taxă nu va fi în mod public susţinută de mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluţie rezonabilă. Nu blochez deciziile dintre dvs. şi Guvern în acest moment, dar să nu-mi cereţi să semnez ce negociaţi”, a spus Băsescu, în debutul întrevederii de la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.