Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta îl dă de gol pe Ludovic Orban: Ce s-a decis legat de schimbarea modului de alegere a primarilor

campinatv.ro
ponta orban

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că liderul Pro România, Victor Ponta, i-a spus că sprijină proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar şi pe cel referitor la desemnarea preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni. Orban a avut miercuri, la Palatul Parlamentului, o întâlnire cu reprezentanţi ai USR, UDMR, Pro România, PMP, ALDE şi grupul minorităţilor naţionale.

Victor Ponta îl dă de gol pe Orban și dă asigurări că guvernul nu își va angaja răspunderea parlamentară pe schimbarea legislației electorale pentru ca la alegerile locale să fie două tururi.

Citește și: Schimbări radicale- Reguli noi de acordare a creditelor

”Nu dăm funcții, pentru că Pro România este în Opoziție. Dar, ne-am propus să avem peste tot, la alegerile locale, candidați, din noul val. Chiar dacă nu o să câștige, e nevoie de o schimbare de generație.

Foarte probabil vom rămâne cu sistemul actual, pentru că e greu să pui pe toată lumea de acord. UDMR s-a opus, deși face parte din arcul de guvernare. Domnul Orban a zis că a semnat cu UDMR că nu își angajează răspunderea și nu va da OUG și nu o va face și va vedea ce poate în Parlament.

Citește și: PSD, despre planurile PNL de creștere a vârstei de pensionare: Reprezintă un ‘dar otrăvit’

Singura soluție corectă este ca toate pensiile și salariile mari să fie impozitate, nu tăiate, iar pensiile mici să nu mai fie impozitate. Nu a făcut nimeni, în 30 de ani, asumarea pe legea bugetului. Ei zic că dacă nu convine ceva, se poate face moțiune de cenzură. Când să faci, pe 31 decembrie, pe 1 ianuarie? E închis și la CCR. Sper să nu facă greșeala asta, pentru că este un precedent periculos.

E decizia guvernului, nimeni nu o contestă în ceea ce privește cumulul pensiei cu salariul. Dar, ce mă deranjează pe mine este că nu spun câți sunt oamenii aceia, 1.000, 2.000, 10.000.

E foarte multă dezorganizare și haos. E totul făcut pe repede-înainte. Toți suntem de acord că trebuie decontată naveta elevilor. Dă OUG, că toți suntem de acord. La fel și cu legea plafoanelor.”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Citește și: Împrumut de milioane de euro- În ce va investi Guvernul banii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.