Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta îl vrea, în continuare, premier pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA

sursa FOTO: Inquam
ponta ciolacu

Victor Ponta susține că la consultările de la Palatul Cotroceni de miercuri - PSD, PRO România și ALDE - ar trebui să meargă în continuare pe varianta de premier: Remus Pricopie, rectorul SNSPA.

Citește și: Victor Ponta anunță că nu va vota un alt Guvern politic: 'E nevoie de profesioniști'

„Eu cred că în continuare că ar trebui să îl susținem pe Remus Pricopie. Eu nu pot să vorbesc în numele lui Marcel Ciolacu, care e partidul mare, că eu sunt partidul mai mic. Nici în numele lui Călin Popescu Tăriceanu nu pot să vorbesc”, a spus Victor Ponta.

Liderul PRO România a adăugat că Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, nu e o variantă bună de premier, pentru că România nu se confruntă cu o criză militară.

„Eu despre domnul Ciucă am o părere bună. Colegii mei l-au votat în Parlament. Dar nu avem o criză militară”, a punctat Ponta.

La ultimele discuții cu Klaus Iohannis privind desemnarea premierului, PSD și PRO România l-au susținut pe Remus Pricopie, rectorul SNSPA, însă la acel moment șeful statului l-a desemnat pentru a doua oară pe Ludovic Orban premier.

Klaus Iohannis a anunțat, marți seara, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, motivând că cele 15 zile din regulamentul Parlamentului în care trebuia să se acorde un vot de învestitură au expirat.

”Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația, pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe. Aceste 15 zile s-au epuizat. Această situație se datorează PSD, care a boicotat ședința de vot. Riscăm să intrăm într-un blocaj și e ultimul lucru pe care ni-l dorim, de aceea am acceptat.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Marcel Ciolacu, după retragerea lui Ludovic Orban: 'Nu vom susține niciun premier de la PNL'

Astfel, președintele Klaus Iohannis a convocat mâine partidele politice la consultări privind desemnarea noului premier odată cu retragerea lui Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu a anunțat, marți seara, după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat că PSD nu va vota un premier de la PNL și nici nu va propune un nume de prim-ministru din partea PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.