Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, mesaj pentru Iohannis şi Orban: Să ceară ajutorul SUA, în baza Parteneriatului Strategic

ponta iohannis

Victor Ponta le cere premierului Ludovic Orban şi preşedintelui Klaus Iohannis să apeleze la ajutorul SUA, în condiţiile în care americanii au cumpărat în avans aproape toată producţia din medicamentul folosit în tratarea bolnavilor de COVID-19 în stare gravă.

"Avand in vedere faptul ca Guvernul SUA a achizitionat in avans practic toata productia mondiala de REMDESIVIR - sper ca Presedintele si Guvernul Romaniei sa soliticite, in baza Parteneriatului Strategic, un sprijin institutional macar pentru cei peste 1.000 de romani aflati la Terapie Intensiva !

Am incredere ca Presedintele si Guvernul Romaniei nu vor fi refuzati!

Trebuie sa ne folosim relatiile internationale pentru binele romanilor - nu pentru interese personale de imagine si politice!", scrie Victor Ponta pe Facebook.

Reprezentatul României la OMS, Alexandru Rafila, este sceptic cu privire la posibilitatea folosirii la scară largă a REMDESIVIR petru tratamentul COVID-19 în UE în condițiile în care SUA au cumpărat în avans 90% di producția mondială.

"Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziţionat în avans 90% din producție, dar el nu trebuie folosit decât în forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin diponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților", a declarat Alexandru Rafila pentru Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.