Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta recunoaște! A fost întrebat de Liviu Dragnea la DNA: 'Și Kovesi ar putea ajunge la această coadă'

ponta dna agerpres

Victor Ponta a fost audiat, luni, timp de aproape patru ore la DNA, în calitate de martor, într-un dosar de corupţie. Inițial, la ieșirea de la audieri, Ponta a spus că nu are voie să facă declarații despre dosar. Seara, la TVR 1, Ponta a recunoscut că procurorii au cerut informații despre Liviu Dragnea.

În urmă cu 10 zile, Victor Ponta a susţinut că, în perioada în care era şef al Executivului, Liviu Dragnea i-a solicitat să treacă Lacul Belina în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman, dar că nu a ştiut că ulterior lacul a ajuns în proprietatea firmei Tel Drum. Exact despre acest subiect l-au întrebat procurorii, fiind vorba despre un dosar deschis în 2014.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

”Nu m-am dus cu plăcere. Am stat la coadă. S-a instituţionalizat şi coada. Conform istoriei, şi doamna Kovesi ar putea ajunge la această coadă. Am fost întrebat despre ceea ce făceam eu ca premier. Sistemul a rămas puţin în urmă. Cineva scrie la calculatorul ăla şi pe urmă mai trebuie să corectezi greşelile. De aceea a durat trei ore. A fost o doamnă procuror azi.

Iniţial, am vorbit despre cum e cu o hotărâre de guvern. Apoi, m-a întrebat de o hotărâre de Guvern din 2013. Nu pot să intru în detalii. Nu m-am dus eu, m-au chemat ei şi nu m-au întrebat de Dragnea, m-au întrebat de mine. Şi eu mă informez pe surse de ceea ce trebuie să fac la DNA.

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

Dacă dosarul 'Belina' e din 2014 făcut, cum să fie în urma declaraţiilor mele de acum ceva zile?! Are legătură cu lacul. Bănuiam că o să fiu chemat să mă întrebe de ce am semnat pentru acel lac. Eu am semnat ca acel lac să meargă la Consiliul Judeţean. Atât.

Nu a venit Dragnea la mine: ”dă şi mie lacul ăla pentru Teleorman”. Nici nu am citit nota de fundamentare făcută de MDRAP. În 2017 am aflat că a ajuns la Tel Drum acel lac, eu habar nu aveam.

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

În 2014 am fost invitat în acel lac. Eu nu pescuiesc. Am fost acolo. Domnul Dragnea m-a invitat acolo.

Eu am fost să mă apăr pe mine. Nu am făcut denunţ. Eu nu am făcut plângere niciodată împotriva cuiva.”, a spus Ponta la TVR 1.

Citește și: Imagini ce vor revolta milioane de români! Ce gigant are la vânzare ouă expirate, vopsite, cu data de expirare schimbată ..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.