Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, Tăriceanu, Dragnea, PROBA MĂIESTRIEI - Ce le-au urat românilor de sărbători greii politicii românești

oprea ponta

Politicienii au transmis luni mesaje şi urări românilor cu ocazia Crăciunului.

* Pentru vicepremierul Ana Birchall, Crăciunul este sărbătoarea cea mai frumoasă din an.

"În ajun de Crăciun stăm împreună la poveşti! Cred că pentru fiecare dintre noi cea mai familiară imagine a Crăciunului este cea a unei poveşti despre daruri, despre generozitate şi despre a fi împreună cu cei dragi. Şi pentru mine, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului este în primul rând despre întoarcerea la povestea copilăriei, la visele care ne inundă sufletul şi la pruncul care se naşte în ieslea din Betleem. Pentru mine, Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare din an, singura în care ni se mai permite să fim copii. Poţi visa cu ochii deschişi la sania Moşului care vine şi se opreşte numai pentru tine în liniştea casei învăluită în miros de brad. În seara de Ajun rememorez cu ochii minţii şi lacrimi în suflet frumoasele clipe ale copilăriei în care mama aşeza la căpătâiul meu şi al fraţilor mei, Iulian şi Ştefan, câte un cadou pe care îl distingeam şi îl intuiam în întunericul strălucitor al nopţii magice. Emoţia cu care furam câteva clipe de somn în aşteptarea Moşului mă urmăreşte şi astăzi când împodobesc în fiecare an, aproape ritualic, bradul de Crăciun, la Dorna Arini, cu băiatul meu Andruţu. De fapt, cred că nu împodobim un brad, ci un crâmpei de suflet!", a scris Birchall pe Facebook, conform Agerpres.

Ea a subliniat că de Crăciun lumea se simte mai generoasă. "De Crăciun ne simţim în siguranţă, generoşi şi, mai presus de toate, ne simţim copii alături de pruncul Iisus. (...) Vreau să vă invit pe fiecare dintre voi să vă trăiţi povestea în Sfânta noapte de Crăciun şi să vă abandonaţi în lumea de vis a Moşului care ne cheamă să ne recăpătăm inocenţa şi candoarea sufletului unui copil", a spus Birchall.

Crăciunul este ocazia de a dărui mai mult, consideră Birchall.

Citește și: S-ar fi AFLAT candidatul PSD-ALDE la prezidențiale! Cine ar fi cel care îl va înfrunta pe Klaus Iohannis (surse)

"Sfânta sărbătoare a Crăciunului este ocazia potrivită de a ieşi din egoismul care ne caracterizează în viaţa de zi cu zi şi să învăţăm să dăruim mai mult celui de lângă noi. Cred că putem intra cu adevărat în spiritul Naşterii Domnului căutând să răspundem la iubirea lui Dumnezeu care îşi dăruieşte Unicul Fiu prin iubirea faţă de cei din jur. Trebuie ca în anul care bate la uşă să ne străduim, cu toţii, să iubim mai mult România şi pe români, pentru a fi cu adevărat demni de Grădina Maicii Domnului în care poporul român a fost rânduit să trăiască. Aş vrea ca pentru o clipă, în Sfânta noapte de Crăciun, să închidem fiecare ochii şi să ne reîntoarcem la vârsta copilăriei în care îl aşteptam cu emoţie, cu sfială şi cu multă nădejde pe Moş Crăciun, pentru că, nu-i aşa, am fost cu toţii cuminţi. Putem face din sufletele noastre o iesle mai caldă pentru Bunul Dumnezeu (...). Aud deja glas de colinde, clinchet de clopoţei, liniştea zăpezii ... ascultaţi... Moş Crăciun a sosit!", a mai scris Birchall.

* Şi vicepremierul Graţiela Gavrilescu, ministru al Mediului, a avut un mesaj pentru români. ''Vă urez să vă bucuraţi, în acest An Centenar, mai mult decât oricând, de frumuseţea inegalabilă a Crăciunului nostru tradiţional, românesc, şi de sosirea Anului Nou, pe care vi-l doresc mai bun, mai prosper şi plin de sănătate şi noroc! La mulţi ani!'', a declarat aceasta.

* Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a transmit gândurile sale de bine tuturor românilor, dar în special militarilor Armatei române, ''al căror sacrificiu reprezintă darul suprem făcut ţării''.

''Doresc ca aceste Sărbători să vă găsească în linişte, belşug şi bucurie. Sărbătoarea Naşterii Domnului poartă în casele noastre o stare de spirit ce îndeamnă la a dărui şi a ne dărui celor din jur, oprindu-ne la lucrurile cu adevărat importante. Gândul meu se îndreaptă şi către militarii Armatei române al căror sacrificiu reprezintă darul suprem făcut ţării. Pentru militarii aflaţi în misiuni departe de casă, Crăciunul înseamnă dor. Le sunt alături şi transmit gândurile mele bune lor şi familiilor acestora. Vă îndemn să folosim aceste momente de tihnă pentru a reflecta la ce am lăsat în urmă şi ce putem face mai bine. A fost un an plin de provocări, însă am trecut cu bine peste toate, ieşind mai întăriţi, mai pregătiţi să facem faţă la tot ceea ce se aşterne la orizont. Anul 2018 a purtat o însemnătate aparte. Haideţi aşadar, în spiritul Centenarului Marii Uniri, să adăugăm ideii de unitate între români bucuria comuniunii cu Dumnezeu. Crăciun fericit!'', a spus ministrul, într-o postare pe Facebook.

* Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul Mihai Fifor, a avut un gând de recunoştinţă pentru militarii români şi familiile lor.

"Atunci când tihna şi bucuria Crăciunului vă cuprind sufletele şi vă luminează casele, atunci când sunteţi alături de toţi cei dragi, în jurul bradului, nu uitaţi că, acolo, undeva, departe de casa şi de familii, ei veghează pentru liniştea noastră. Respect militarilor români, oriunde s-ar afla ei, şi un gând de caldă recunoştinţă pentru familiile lor! Sărbători minunate şi un Crăciun fericit! Onoare şi Patrie!", a scris Fifor pe Facebook.

* Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de speranţă, pace, linişte şi încredere.

"Fie ca sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă în casă şi în viaţă speranţă, pace, linişte şi încredere! Bucuraţi-vă de lumină şi căldură alături de cei dragi! Dăruiţi şi deschideţi-vă inima pentru a primi iubire. Lăsaţi-vă sufletul să renască şi trăiţi fiecare zi ca pe un dar nepreţuit! Crăciun fericit!", a precizat Oprea.

* "Crăciun Fericit tuturor, vă urez sănătate, linişte şi cât mai mult bine alături de familie şi de cei dragi!" - a transmis şi fostul premier Victor Ponta, preşedinte al partidului Pro România, care a postat pe Facebook o poză cu familia sa.

* Şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, a ţinut să ureze românilor de sărbători. ''Sărbători cu bine, linişte şi pace să avem cu toţii! Crăciun fericit!'', a postat Tomac pe Facebook.

* Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorilor de iarnă, adresând „calde urări de sănătate, împlinire sufletească și armonie”.

„Sărbătorile de iarnă sunt prilej de bucurie, împlinire și momente fericite alături de cei dragi. Vă adresez calde urări de sănătate, împlinire sufletească și armonie! Crăciun fericit și An Nou prosper!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

* Și liderul PSD Liviu Dragnea a avut un mesaj pentru români: „Sărbătoarea Naşterii Domnului să vă aducă sănătate, împliniri şi bucurii alături de cei dragi! Crăciun fericit tuturor!”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.