Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta vine cu o altă VARIANTĂ: De ce a RENUNȚAT Lia Olguța Vasilescu la funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării

lia olguta vasilescu victor ponta

Lia Olguța Vasilescu și-a retras marți seara candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Ea precizează că a luat decizia în urma unei discuții cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activității guvernamentale.

Victor Ponta spune că, de fapt, Vasilescu ”a fost lucrată” de Liviu Dragnea, care acum se laudă în PSD că ”am dat-o afară”.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

”Era de așteptat. Dragnea demult a vrut să scape de doamna Vasilescu, la fel cum a vrut să scape și de doamna Firea, de domnul Stănescu. Orice persoană pe care o vede ca un posibil rival este înlăturat. Nu plâng de grija doamnei Vasilescu pentru că până mâine va ține steagul strigătelor de luptă.Doamna Olguța Vasilescu nu e un om prost, știe că a fost lucrată și va primi ceva în schimb. Cred că din această discuție câștigă domnul Iohannis, pentru că a fost ferm și zice: m-am ținut, până la urmă PSD a făcut ce am zis eu. Câștigă Dragnea în felul lui tern: ați văzut că am terminat-o și pe Olguța. E un mesaj pentru cei foarte puțini pe care nu i-a dat încă afară din PSD: Dom'le, uite și pe Olguța am executat-o... așa de catifea. Știți, în Imperiul Otoman era obiceiul cu sugrumatul cu șnurul de mătase. A sugrumat-o cu șnurul de mătase și doamna Olguța va spune, ca și domnul Fifor, care fost dat afară de la Apărare că n-a semnat cu corvetele, va spune cât de fericită va fi să nu mai fie în funcție. E o politică bizantină. Lia Olguța Vasilescu a fost epurată.”, a spus Victor Ponta la Digi 24.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

"Astăzi, în urma unei discuții cu liderul PSD Liviu Dragnea, am luat hotărârea sa îmi retrag candidatura pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Un atac la CCR înseamnă o perioadă de cel puțin o lună și jumătate de așteptare, perioadă in care activitatea guvernamentală ar avea în continuare de suferit prin absența din guvern a unui ministru cu un portofoliu important, exact în perioada în care România deține președinția UE. Nu am făcut o miză personală din accederea într-o funcție guvernamentală, dar sunt convinsă că, așa cum am reușit să deblochez proiecte mari de infrastructură locală în mandatul de primar sau să pun în aplicare aproape tot programul de guvernare pentru Ministrul Muncii, aș fi reușit sa deblochez proiecte mari de infrastructură locală, regională și națională în cadrul ministerelor unde PSD m-a nominalizat”, a scris, pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu.

Citește și: S-a aflat! Ce artiști vor veni la Neversea în această vară

Ea a precizat că va rămâne deputat PSD.

”Îmi voi continua mandatul de deputat PSD de Dolj, unde am fost aleasă cu 60 la sutî din voturi și îmi voi respecta promisiunile făcute în campania electorală alegătorilor mei. Le mulțumesc tuturor colegilor din CEx care m-au votat în unanimitate pentru aceste demnități și, în special, lui Liviu Dragnea și doamnei prim ministru Viorica Dancilă care m-a propus și cu care, într-o formulă sau alta, voi colabora și în continuare pentru proiectele pe care mi le-am asumat în campania electorală din 2016. Sper că președintele Klaus Johannis va numi urgent viitoarea nominalizare pentru funcția de ministru din partea partidului care a câștigat alegerile parlamentare, renunțând la blocarea Guvernului României prin încălcarea repetată a legilor și Constituției, în condițiile în care personajul care i-a provocat atâta îngrijorare dispare din ecuație”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Citește și: Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă! La cât ar putea ajunge euro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge din nou numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară, dar şi presiunile pe justiţie puse de aceasta sau atacurile la persoană lansate. Şeful statului a solicitat o altă propunere pentru funcţia de vicepremier şi ministrul Dezvoltării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.