Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria Azarenka a criticat decizia de interzicerea jucătorilor ruşi şi bieloruşi la Wimbledon: Ar trebui să existe o reacţie în acest sens

www.agerpres.ro
Victoria Azarenka

Victoria Azarenka a criticat decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a le interzice jucătoarelor şi jucătorilor din Rusia şi Belarus să participe la al treilea grand slam al anului, în urma invaziei din Ucraina şi a cerut WTA să ia măsuri în acest caz, informează erurosport.com, citat de news.ro.

Azarenka a declarat că a asistat la 12 ore de întâlniri care au avut loc la Madrid Open pe acest subiect.

Jucătoarea din Belarus, în vârstă de 32 de ani, a avut o convorbire pe Zoom cu Sally Bolton, directorul executiv al turneului de la Wimbledon, care a susţinut poziţia AELTC şi cel puţin o altă jucătoare de top a avut un avocat prezent. Bolton a avut, de asemenea, reprezentare juridică.

Fostul număr 1 mondial spune că vrea "o reacţie" din partea WTA pentru a contesta interdicţia.

"Ar trebui să existe o reacţie în acest sens", a declarat jurnaliştilor dubla câştigătoare a Australian Open.

"Dacă mă întrebaţi dacă sunt de acord cu organizatorii de la Wimbledon sau dacă le văd raţionamentul după ce am fost la o convorbire personală cu ei, nu le văd raţionamentul. Nu are sens şi nu se leagă de ceea ce spun ei. Mi-am exprimat foarte clar poziţia în această problemă. Nu voi susţine niciodată, niciodată războiul. Nu voi susţine niciodată violenţa. Nu voi găsi niciodată justificări pentru asta. Asta este tot ce pot spune în acest moment", a cotinua ea.

Întrebată dacă se gândeşte să-i dea în judecată pe organizatori, Azarenka a spus: "Nu sunt sigură. Este o problemă complicată".

Organizatorii turneului de la Wimbledon au interzis accesul jucătorilor ruşi şi belaruşi deoarece nu sunt dispuşi ca evenimentul "să fie folosit în beneficiul maşinăriei de propagandă a regimului rus", a declarat, marţi, preşedintele All England Club, Ian Hewitt, într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.