Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria Nuland s-a întâlnit cu Zelenski: 'Putin nu este sincer în privința discuțiilor despre pace'

washingtonpost.com
Victoria Nuland

Președintele rus Vladimir Putin nu este sincer în privința discuțiilor de pace cu Ucraina în acest moment, a declarat sâmbătă subsecretarul american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, după ce s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski și cu alți înalți oficiali ucraineni la Kiev, conform Mediafax.

Nuland a vizitat Ucraina pentru a-și arăta sprijinul într-un moment în care Rusia încearcă să distrugă infrastructura energetică a țării, relatează Reuters.

„Diplomația este, evident, obiectivul tuturor, dar trebuie să ai un partener dispus să accepte. Și este foarte clar, fie că este vorba de atacurile energetice, fie că este vorba de retorica de la Kremlin și de atitudinea generală, că Putin nu este sincer sau pregătit pentru asta”, a declarat ea reporterilor.

Președintele american Joe Biden a declarat joi că este pregătit să vorbească cu Putin dacă liderul rus este interesat să pună capăt războiului. Dar ideea a eșuat rapid când Kremlinul a spus că Occidentul trebuie să recunoască anexarea declarată de Moscova pentru patru regiuni ucrainene. Această reacție din partea Rusiei, a spus Nuland, a arătat „cât de neserioși sunt” rușii.

Nuland s-a întâlnit, de asemenea, cu Andriy Yermak, șeful Administrației lui Zelenski, care și-a exprimat mulțumirea pentru ajutorul de miliarde de dolari pe care Washingtonul s-a angajat să-l acorde Ucrainei.

„Victoria Ucrainei, de care suntem siguri, va fi victoria noastră comună”, i-a spus Zelenski, citat de biroul acestuia, lui Nuland.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.