Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victoria Nuland (SUA): 'Vladimir Putin încearcă de fapt să recreeze Uniunea Sovietică'

captura Facebook
vladimir putin

Subsecretarul de stat american pentru afaceri externe, Victoria Nuland, a declarat, marți, că Washingtonul este îngrijorat de faptul că Moscova ar putea încerca să recreeze Uniunea Sovietică.

„Preocuparea este că el (n. r.: Vladimir Putin), ca proiect al moștenirii sale, încearcă de fapt să recreeze Uniunea Sovietică.

Prin urmare, cred că unitate aici, în Statele Unite, unitatea în Ucraina, unitatea cu aliații și partenerii noștri din NATO, precum și consecințele semnificative (n. r.: ale agresiunii împotriva Ucrainei) despre care vorbim, sunt atât de importante și arată că suntem absolut pregătiți”, a spus Nuland la o audiere în cadrul Comisia de Relații Externe a Senatului SUA, citează TASS.

Nu este prima dată când la Washington se aud astfel de declarații despre dorința Moscovei de a reforma URSS.

Ministrul adjunct rus de externe Andrei Rudenko, într-un interviu acordat TASS în luna februarie a acestui an, a subliniat că Rusia este pentru o cooperare egală cu statele CSI și nu intenționează să recreeze Uniunea Sovietică, așa cum Occidentul încearcă să o prezinte.

El a atras atenția asupra „dorinței Occidentului de a transforma spațiul post-sovietic într-o zonă de conflicte și tensiuni constante”. „Noi vedem sarcina noastră în contracararea unei astfel de politici”, a spus diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.