Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie a activiştilor de mediu din Rusia: Instanţa a amendat o firmă care ţine în captivitate 10 orci şi 87 de delfini albi în portul Nahodka

Un tribunal rus a condamnat vineri o companie de pescuit la plata unei amenzi usturătoare pentru capturarea ilegală a unor orci şi ţinerea acestora în bazine supraaglomerate, în extremitatea sudică a ţării, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Compania, care se ocupa de vânzarea de mamifere marine pentru acvarii, este una dintre cele patru companii care, din 2018, ţin în captivitate 10 orci şi 87 de delfini albi (beluga), în bazine în apropiere de portul Nahodka.

Poreclit "închisoarea balenelor", locul a creat un val de indignare la nivel internaţional în ultimele luni, din cauza condiţiilor improprii de viaţă oferite animalelor şi a destinaţiei lor prevăzute, China, unde se dezvoltă o reţea de parcuri cu tematică marină.

O instanţă din Vladivostok a amendat compania "Bieli Kit" ("Balena Albă") cu 28,1 milioane ruble (circa 383.000 de euro), potrivit relatărilor apărute îm mass-media şi a activiştilor ruşi pentru protecţia mediului.

Pentru Dmitri Lisitsin, şeful organizaţiei pentru protecţia mediului Sakhalin Watch, care militează pentru eliberarea mamiferelor, este prima decizie judecătorească care confirmă capturarea ilegală a cetaceelor. Activistul speră la o decizie similară cu privire la celelalte animale capturate.

În faţa scandalului, guvernul rus a promis în luna aprilie că va elibera mamiferele marine, fără a oferi detalii suplimentare.

Ministrul rus al mediului, Dmitri Kobilkin, a declarat săptămâna aceasta că animalele vor fi eliberate "în iunie sau august", după ce anterior fusese vorba de o eliberare în lunile mai sau iunie.

Rusia a fost de multă vreme una dintre puţinele ţări în care mamiferele marine puteau fi capturate în plin ocean pentru scopuri "educaţionale" - o lacună legală folosită de traficanţi pentru a vinde animale în străinătate, în special în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.