Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie a lui Trump: Danemarca, gata să-şi crească cheltuielile militare

extratv.com
Donald Trump

Danemarca este gata să-şi crească cheltuielile militare şi de securitate naţională, a declarat premierul Lars Lokke Rasmussen, miercuri, după ce a discutat telefonic cu preşedintele ales al SUA, Donald Trump, informează Reuters.

Trump i-a criticat pe aliaţii din NATO, în timpul campaniei pentru Casa Albă, pentru că nu contribuie financiar suficient pentru propria lor apărare şi a sugerat că SUA plătesc o sumă disproporţionată.

Citește și: Donald Trump, a acceptat să-l întâlnească pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon

Danemarca cheltuie circa 1,2 procente din PIB pentru apărare. NATO a stabilit pentru membrii săi un obiectiv de cheltuieli de 2% din PIB pentru apărare.

"Guvernul pregăteşte terenul pentru creşterea cheltuielilor militare şi de securitate naţională". a spus Rasmussen, într-o declaraţie după convorbirea telefonică.

Rasmussen a calificat conversaţia avută cu Trump ca "prietenoasă şi constructivă" şi a subliniat că Danemarca reprezintă un aliat apropiat al SUA.

El a notat în context contribuţia ţării sale la lupta împotriva grupării Stat Islamic în Siria şi Irak, anunță Agerpres.

"Avem nevoie de SUA puternice în fruntea lumii libere. Sunt convins că Statele Unite îşi vor asuma şi pe viitor acest rol", a spus Rasmussen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.