Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE Curtea Supremă a Statelor Unite a suspendat temporar o decizie privind declaraţiile financiare ale preşedintelui Donald Trump

Prison Rideshare Network
justice

Curtea Supremă a Statelor Unite a suspendat temporar, luni, o decizie a unei instanţe inferioare care cere firmei de contabilitate a preşedintelui Donald Trump să predea unele din declaraţiile sale financiare unei comisii din Camera Reprezentanţilor, transmite Reuters preluat de news.ro

Vezi și: Catastrofă financiară în Liban: populația nu mai are voie să scoată din bancă decât 1.000 de dolari pe săptămână

Ordinul judecătorului John Roberts nu indică dacă instanţa intenţionează să audieze apelul lui Trump, depus vineri, la decizia Curţii de Apel a Districtului Columbia, sau pur şi simplu a suspendat litigiul pentru ca cei nouă judecători să decidă cum să procedeze.

Cazul este important pentru că pune în opoziţie puterea preşedinţiei şi autoritatea Congresului, Trump luptând să îşi protejeze declaraţiile financiare, în timp ce se confruntă şi cu investigaţia pentru demiterea sa, în Camera Reprezentanţilor.

Trump a recurs la justiţie după ce Curtea de Apel din Districtul Columbia a decis săptămâna trecută să nu reanalizeze o decizie din octombrie care sprijină autoritatea Comisiei de supraveghere din Cameră de a cere prin citaţie datele financiare de la firma de contabilitate a lui Trump.

Vezi și: FĂRĂ PRECEDENT Rebelii hutti au capturat două nave aparținând Coreei de Sud și una, Arabiei Saudite

Luni, comisia a anunţat să nu se va opune amânării de 10 zile în punerea în aplicare a citaţiei, dar nu este în favoarea unei amânări mai lungi, cerută de preşedintele republican.

În cazul în care Curtea Supremă va refuza să audieze apelul lui Trump, documentele vor trebui să fie puse la dispoziție parlamentarilor.

Într-un caz separat, Trump a cerut joi Curţii Supreme să analizeze o decizie a unei curţi de apel din New York potrivit căreia procurorii locali pot pune în aplicare o citaţie adresată firmei Mazars care solicită declaraţiile fiscale personale şi de afaceri aferente perioadei 2011-2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.