Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VICTORIE MINUSCULĂ pentru Dan Barna: Ludovic Orban i-a răspuns la telefon și a acceptat NOI NEGOCIERI

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dan Barna

Negocierile PNL - USR scârțâie, iar divergențele nu sunt nici pe departe un secret. După o perioadă de tăcere, Ludovic Orban i-a răspuns lui Dan Barna la telefon. Președintele USR, Dan Barna, a anunțat vineri, că la sfârșitul acestei săptămâni va avea o întâlnire cu liderul PNL, Ludovic Orban, pentru a discuta despre candidații comuni la primăriile de sector din București, în perspectiva alegerilor locale din septembrie, conform Mediafax.

Citește și: Tăriceanu TRAGE de MÂNECĂ Guvernul și pe Iohannis: Băieți, am mai fost pe drumul ăsta, nu vreți să schimbăm?

„Da. La scurt timp după informala din cursul săptămânii, adică la câteva minute după aceea, dialogul a fost redeschis. Vom avea o întâlnire la finalul acestei săptămâni și sper să facem pașii înainte necesari pentru București, pentru că, din punctul nostru de vedere, suntem relativ aproape de a găsi o soluție prin care să reușim să punem în spatele candidatului comun, Nicușor Dan, candidați unici. Ar fi un lucru, credem noi, valoros și necesar pentru București și, din această perspectivă, zilele următoare sunt critice, aș spune, pentru găsirea acestei soluții. Așteptăm ca PNL să se decidă dacă își doresc să meargă pe această cale a unor candidaturi comune sau o altă posibilitate care poate să existe: fiecare dintre Alianța USR PLUS și PNL să își prezinte propriii candidați. Toate scenariile sunt pe masă în momentul acesta”, a declarat Dan Barna , după ce a fost întrebat dacă i-a răspuns Ludovic Orban la telefon.

Liderul USR a punctat că săptămâna viitoare, în funcție de rezultatele dialogului cu PNL, „vor fi luate niște decizii” cu privire la candidații de la București pentru alegerile locale.

„E foarte clar. A început strângerea de semnături, e foarte clar că nu mai putem stă într-o incertitudine care e păguboasă și, din punctul nostru de vedere, descurajantă pentru electoratul din București. Asta este și poziția pe care o vom avea în discuțiile de la finalul săptămânii. Trebuie luată o decizie, indiferent care ar fi această, în funcție de rezultatul întâlnirii cu PNL și cu domnul Orban. Evident, săptămâna viitoare vor fi luate niște decizii”, a precizat Dan Barna.

El a reafirmat că USR PLUS nu renunță la principiul integrității candidaților unici.

„Am fost foarte clari încă de la prima întâlnire pe care am avut-o cu PNL. Condițiile pe care USR PLUS le-a pus pentru perspectiva de a putea pune în spatele lui Nicușor Dan șase oameni este că acești oameni să fie integri și competenți. Sunt cele două criterii fundamental obligatorii. Atât timp cât vom avea pe masă candidați cu probleme de integritate cunoscute, evident că nu vom putea susține astfel de candidați. Aici nu e niciun fel de discuție. În rest, orice se poate discuta, toate scenariile sunt pe masă, dar principiul integrității candidaților, principiul ca acești candidați să nu fie recuperați de la PSD, cum sunt din păcate mai multe situații din țară, este un principiu pe care nu îl putem negocia și care nu este pe masă ca alternativă", a afirmat liderul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.