Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie în extremis pentru Athletic Bilbao în Primera Division

etimg.com
minge

Echipa Athletic Bilbao a învins în extremis pe teren propriu, cu scorul de 4-3, formaţia Celta Vigo, vineri seară, în prologul etapei a 13-a a campionatului de fotbal al Spaniei, potrivit Agerpres.

Gruparea din Ţara Bascilor a marcat golul victoriei în timpul adiţional al reprizei secunde, în urma unui penalty transformat de Alex Berenguer, după ce oaspeţii au beneficiat la rândul lor de lovitură de la 11 m, la scorul de 3-3, cu 25 de minute mai devreme, pe care însă au ratat-o.

Celta a condus de două ori pe stadionul San Mames, prin golurile lui Iago Aspas (25) şi Jonathan Bamba (25), dar gazdele au egalat de fiecare dată, mai întâi prin Oihan Sancet (37), iar apoi prin Gorka Guruzeta, în finalul primei reprize (45+2). Acelaşi Guruzeta a adus-o în avantaj pe Athletic după pauză (52), înainte ca Jorgen Strand Larsen să restabilească iarăşi egalitatea (66).

Iago Aspas a avut ocazia să înscrie al patrulea gol pentru Celta Vigo, în minutul 72, când oaspeţii au beneficiat de un penalty după un fault în careu comis de Guruzeta, însă şutul său a fost apărat de portarul Unai Simon.

Arbitru a arătat din nou punctul cu var în minutul 90+8, de această dată în favoarea gazdelor, în urma unui henţ în careu comis de Oscar Mingueza, lovitura de la 11 m fiind executată cu precizie de Alex Berenguer, care a adus victoria bascilor.

Acesta este al treilea succes consecutiv obţinut de Athletic Bilbao, care ocupă locul al cincilea în clasament, la un singur punct de ocupanta poziţiei a patra, Atletico Madrid. Celta Vigo se află pe locul 18 (retrogradabil), cu o singură victorie de la debutul sezonului.

Etapa a 13-a din Primera Divison continuă sâmbătă cu meciurile Rayo Vallecano - Girona, Almeria - Real Sociedad, Granada - Getafe, Osasuna - Las Palmas şi Real Madrid - Valencia CF.

Duminică sunt programate partidele FC Barcelona - Deportivo Alaves, Sevilla FC - Betis Sevilla şi Atletico Madrid - Villarreal, în timp ce meciul Mallorca - Cadiz se va disputa pe 29 noiembrie.

În clasament conduce Girona, cu 31 de puncte, urmată de Real Madrid, 29 p, FC Barcelona, 27 p, Atletico Madrid, 25 p, Athletic Bilbao 24 p, Betis Sevilla 20 p etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.