Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie à la Pirus pentru Guvern - CAB a respins suspendarea stării de alertă. Piperea: 'Este exact ceea ce trebuie CCR pentru a admite excepţia'

gheorghe piperea

Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză Guvernului în procesul în care avocatul Gheorghe Piperea solicitase suspendarea efectelor HG privind strea de alertă. Piperea explică însă că decizia este exact ceea ce trebuie ca sesizarea făcută de Avocatul Poporului la CCR pe aceeaşi temă să fie admisă, din moment ce instanţa de contencios administrativ nu a considerat acţiunea admisibilă. Avocatul anunţă că nu va face recurs şi afirmă că, în opinia sa, Parlamentul va încuviinţa prelungirea stării de alertă.

"Cererea de suspendare a efectelor hotaririi de guvern privind starea de de alerta a fost respinsa ca inadmisibila.

Solutia este consecinta admiterii exceptiei formulate de guvern - fie judecatorul a considerat ca o astfel de hotarire nu poate fi atacata in contencios administrativ, fiind de competenta exclusiva a parlamentului, fie judecatorul a considerat ca o masura administrativa de combatere a epidemiei nu poate fi suspendata (doar ca nu exista, totusi, o dovada publica a declararii oficiale a epidemiei).

In ambele situatii, solutia pica foarte prost pentru autoritati. Este exact ceea ce trebuie CCR pentru a admite exceptia de constitutionalitate a Legii nr.55/2020 formulata de Avocatul Poporului.

In orice caz, nu voi face recurs.

Nu voi face, de altfel, nici demersuri contra noii hotariri de declarare a starii de alerta.

Singurul care poate opri o astfel de hotarire ramane parlamentul. Dar nu se va intampla asta.

Va urez tuturor sa treceti cu bine peste starea de alerta si peste nedeclarata epidemie", scrie Gheorghe Piperea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.