Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru Kovesi în unul dintre procesele cu Inspecția Judiciară. ÎCCJ a decis că nu a săvârșit abateri disciplinare

Inquam Photos/ Octav Ganea
Laura Codruta Kovesi

Laura Codruta Kovesi a câștigat procesul în care Inspecția Judiciară cu acuz că a săvârșit abateri disciplinare în legătură cu desemnarea unui judecător sa efectueze controale la două unitati ale DNA.

Decizia a fost luată cu majoritate, făcând opinie separata magistrații Corina Corbu și Maria Hrudei.

Citeste si PROBLEME la ÎCCJ: Completul de 5 judecători din dosarul lui Toni Greblă, în incertitudine/ UPDATE

"Cu majoritate, Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.5P din 13 iunie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.5/P/2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 martie 2019. Cu opinia separată a doamnelor judecător Corina-Alina Corbu şi Maria Hrudei în sensul următor: Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară şi casează în parte hotărârea atacată. Admite, în parte, acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară şi, în temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei procuror Kovesi Laura Codruţa – procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data săvârşirii faptei – sancţiunea disciplinară constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate în privinţa respingerii, ca neîntemeiată, a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi – procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data săvârşirii faptei – sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.g) din Legea nr.303/2004", se arata in decizia instantei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.