Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie pentru premierul Cehiei, după 17 ore de dezbateri - Parlamentul a respins moţiunea de cenzură

simfalogic.news
Andrej Babis

Parlamentul Cehiei a respins joi o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de premierul Andrej Babis, informează Reuters, conform agerpres.ro. 

Dezbaterile au durat 17 ore şi s-au încheiat după miezul nopţii; în favoarea moţiunii depuse de opoziţie au votat doar 85 din cei 200 de deputaţi. 

Miliardarul Babis, lider al partidului populist ANO, este suspectat de fraudarea unor subvenţii europene, însă respinge toate acuzaţiile. Auditul Comisiei Europene privind fondurile primite de la UE şi presupusul conflict de interese în care se află premierul urmează să fie finalizat spre sfârşitul anului sau la începutul lui 2020.

Codrin Ștefănescu, ieșire EXPLOZIVĂ înainte de Congres: Prea multe lipitori și personaje fără caracter


Duminică, peste 250.000 de cehi au manifestat la Praga, cerând demisia guvernului. Protestele din capitala Cehiei, care continuă de câteva săptămâni, au ajuns la cea mai mare amploare din ultimii 30 de ani, după aşa-numita Revoluţie de Catifea care a răsturnat regimul comunist din fosta Cehoslovacie, în 1989. 

Coaliţia guvernamentală din care face parte şi Partidul Social Democrat a rezistat, deşi unii politicieni din această formaţiune ceruseră ieşirea de la guvernare. Cabinetul Babis este susţinut şi de comunişti, care la rândul lor au refuzat să se alăture opoziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.