Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie URIAȘĂ pentru Donald Trump: Ce a hotărât Curtea Supremă a SUA în privința refugiaților

The Guardian
curtea suprema sua

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis marţi că preşedintele Donald Trump poate aplica în sens mai larg interdicţia de acces pentru refugiaţi, informează Reuters. Cea mai înaltă instanţă a aprobat cererea puterii executive de blocare a unei sentinţe la nivel de curte de apel care ar fi permis intrarea în SUA a încă 24.000 de refugiaţi, conform estimărilor Departamentului de Justiţie.

Pe 6 martie, preşedintele a semnat un ordin executiv care interzicea accesul pe teritoriul american al refugiaţilor din şase ţări cu populaţie majoritar musulmană - Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen - timp de 90 de zile. Diferite instanţe au restricţionat ulterior aplicarea ordinului.

Citește și: Donald Trump anunță PRĂPĂDUL pentru Coreea de Nord, după sancțiunile ONU: 'Sunt nimic față de ce urmează'

O instanţă de trei judecători a celui de-al nouălea circuit de Curte de Apel din SUA a respins joia trecută încercarea guvernului de la Washington de a interzice temporar accesul în ţară al majorităţii refugiaţilor. Curtea a decis că refugiaţii care au relaţii cu o agenţie de transfer trebuie excluşi din ordinul executiv de interdicţie semnat de preşedintele Donald Trump. Ordinul referitor la interzicerea călătoriilor în SUA pentru cetăţenii a şase state cu populaţie majoritar musulmană nu se poate aplica, potrivit judecătorilor, nici bunicilor, unchilor, mătuşilor şi verilor celor care au reşedinţa legală în Statele Unite, anunță Agerpres.

Departamentul de Justiţie nu a făcut apel şi împotriva acestei părţi a sentinţei Curţii de Apel. Aceasta a decis însă că politica prezidenţială are un domeniu prea larg de aplicare şi prin urmare a permis accesul refugiaţilor pentru care garantează o agenţie de transfer. La acest punct, contestat de Departamentul de Justiţie, Curtea Supremă a dat dreptate guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.