Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie URIAȘĂ pentru Donald Trump: Obamacare a fost abrogată!

RedState
trump in NYC

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a adoptat joi o decizie de abrogare a unor secţiuni importante din legislaţia asigurărilor de sănătate, cunoscută ca Obamacare, transmite Reuters.

ALERTĂ - Decizia BOMBĂ a Curții Constituționale: Dragnea NU poate fi premier

Principalii lideri de opinie SCAD drastic în preferințele românilor. Cine rămân preferații/ sondaj


Cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, congresmenii americani i-au asigurat o victorie politică preşedintelui Donald Trump, care promisese în timpul campaniei electorale că va înlocui sistemul de asigurări introdus de predecesorul său, Barack Obama. Niciun membru al opoziţiei democrate nu a votat alătur de majoritatea republicană, observă Reuters. 

A fost o victorie şi pentru liderul Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, care nu reuşise în două rânduri, anul acesta, să asigure votarea noii reforme a asigurărilor de sănătate. 

Noua lege urmează să fie dezbătută şi votată în Senat, unde există divergenţe chiar în rândurile republicanilor. 

Obamacare - denumită oficial Affordable Care Act, legea asistenţei (medicale) accesibile - a permis asigurarea a circa 20 de milioane de americani excluşi anterior din sistem, reaminteşte Reuters. 

Partidul Republican s-a opus de la început celei mai cunoscute realizări pe plan intern a preşedintelui democrat Obama. Aceasta ar urma să fie înlocuită de American Health Care Act, legea americană a asistenţei medicale, pentru care se vehiculează deja numele de Trumpcare. Intenţia republicanilor este de a elimina multe taxe, inclusiv penalizările pentru cei care refuză să se asigure, şi de a reduce fondurile pentru programul Medicaid de asigurări medicale pentru americanii cu venituri mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.