Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victorie uriașă pentru Hillary Clinton: E cea mai importantă din acest an

Clinton

Hillary Clinton l-a învins pe rivalul ei Bernie Sanders în alegerile primare prezidenţiale democrate sâmbătă în Carolina de Sud, potrivit proiecţiilor televiziunilor americane după închiderea secţiilor de votare în acest stat din sud-estul SUA, informează Reuters şi AFP.

Strigătele de bucurie ale susţinătorilor fostei prime-doamne au însoţit proiecţiile victoriei sale anunţate de canalele CNN, MSNBC şi Fox News. Hillary Clinton era favorită în acest stat, cu două zile înainte de aşa-numita "super marţi" (Super Tuesday) pe 1 martie, ziua în care unsprezece state vor vota simultan.

Citește și: Daciana Sarbu, nevasta lui Ponta, dezvaluiri despre barbatul cu care a facut dragoste prima data!

Aceasta este a treia victorie a lui Clinton în primele patru scrutine democrate şi îi consolidează statutul de candidat puternic pentru a obţine nominalizarea partidului pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie, notează Reuters.

Victoria fostului secretar de stat în Carolina de Sud îi consolidează de asemenea poziţia în rândul alegătorilor de culoare, într-o circumscripţie democrată crucială unde mai mult de jumătate din electorat este de culoare.

Citește și: Lucrul pe care femeile nu-l acceptă niciodată la un bărbat când e vorba despre sex

Rezultatul ridică mai multe întrebări cu privire la Sanders, senatorul socialist democrat de Vermont, mai ales dacă va fi capabil să-şi extindă sprijinul dincolo de baza sa predominantă de liberali albi, mai notează Reuters. Recunoscând şansele inegale de reuşită în Carolina de Sud, Sanders a petrecut cea mai mare parte a săptămânii trecute în statele ce vor vota în martie.

"Daţi-mi voie sa fiu clar asupra unui singur lucru în seara asta. Această campanie este doar începutul. Am câştigat o victorie decisivă în New Hampshire. Ea a câştigat o victorie decisivă în Carolina de Sud. Acum aşteptăm Super Tuesday", a declarat Sanders într-un comunicat.

Cursa democrată devine acum mai largă, la nivel naţional. Unsprezece state, inclusiv şase din sud cu minorităţi importante unde Clinton conduce în sondaje, vor vota în ziua de "super marţi" şi alte patru în weekendul următor, adaugă Reuters citată de agerpres.ro

Citește și: Anunț CRUCIAL de la Guvern pentru toți șoferii: Ce se va schimba în perioada următoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.