Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO/ Operațiune de salvare contra-cronometeru - toate cele opt persoane blocate într-o telecabină defectă au fost salvate

news.ro
pakistan telecabina

Armata pakistaneză a salvat marţi patru copii dintre cele opt persoane blocate într-o telecabină care a atârnat toată ziua deasupra unei prăpăstii adânci, într-o operaţiune cu risc ridicat, complicată de rafalele de vânt şi de lumina tot mai scăzută, pe măsură ce se apropie seara, relatează Reuters.

UPDATE/ Ministerul de Interne pakistanez a anunţat că au fost salvate toate cele opt persoane blocate într-o telecabină defectă care atârnă de un singur cablu la sute de metri deasupra unei prăpastii.

Majoritatea celor aflaţi în telecabină erau copii care mergeau la şcoală. Operaţiunea pentru salvarea lor a continuat până târziu în noapte, iar folosirea elicopterelor a fost suspendată după căderea întunericului. Copiii şi profesorul lor erau blocaţi în telecabină de câteva ore. Ei se îndreptau către şcoală, în provincia Khyber Pakhtunkhwa, când două cabluri ale telecabinei s-au rupt. Efortul de salvare a paralizat ţara, pakistanezii înghesuindu-se în jurul televizoarelor pentru a urmări operaţiunea.

 

UPDATE/Operaţiunile aeriene de salvare a copiilor din telecabina care atârnă de un fir au fost oprite din cauza întunericului

Un elicopter militar pakistanez a salvat marţi doi dintre cei şapte copii blocaţi împreună cu profesorul lor într-un telescaun care atârna deasupra unei prăpăstii adânci, dar operaţiunea de salvare aeriană a fost anulată pentru că s-a lăsat noaptea, relatează The Guardian care precizează că doar doi copii ar fi fost salvaţi, după ce informaţii anterioare indicau că ar fi patru copii salvaţi.

Știrea inițială

Şapte copii şi un profesor au rămas blocaţi în telecabină după ce un cablu s-a rupt, în jurul orei locale 7 dimineaţa (05.00, ora României). Ei voiau să meargă la şcoală, locuind într-o zonă muntoasă izolată din Battagram, la aproximativ 200 de km nord de Islamabad.

Patru copii au fost salvaţi, unul câte unul, a declarat oficialul districtual Shah Fahad. Un purtător de cuvânt al agenţiei de salvare şi un oficial districtual au declarat anterior pentru Reuters că doi copii fuseseră scoşi din telecabină.

Imagini prezentate la televiziune au arătat un copil ridicat de un elicopter de la telecabină, cu ajutorul unui ham, şi care apoi este transportat la sol.

Telecabina a rămas blocată deasupra unei prăpăstii, la aproximativ 275 de metri deasupra solului, şi atârnă de un singur cablu.

Misiunea de salvare a fost complicată din cauza rafalelor de vânt din zonă şi a faptului că palele rotorului elicopterelor riscau să destabilizeze şi mai mult ascensorul. De asemenea, a început să se întunece.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.