Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Videanu, luat la rost în comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale. Explicaţii pe ordinul de schimbare ÎN MASĂ a prefecţilor PSD

videanu

Fostul lider PDL Adriean Videanu a declarat miercuri că i se pare absolut normal ca prefecţii să fie schimbaţi în funcţie de partidele care se află la guvernare, adăugând că acest lucru a fost făcut de toate formaţiunile aflate la Putere în ultimii 27 de ani.

Citeşte şi: Andronic aruncă BOMBA la comisia SIPA. Dezvăluiri despre implicarea foştilor miniştri Cătălin Predoiu şi Raluca Prună / VIDEO

Videanu a fost chemat la audieri la Comisia parlamentară de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009 în urma unor declaraţii pe care le-a făcut atunci, potrivit cărora directorii de deconcentrate, secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii susţinuţi de PSD vor fi schimbaţi "imediat", "chiar şi dacă sunt în concediu medical". 

"Sincer, cataloghez această declaraţie ca pe o declaraţie politică, face parte din arsenalul competiţiei politice de fiecare dată. Nu mai îmi amintesc exact contextul în care am făcut această declaraţie, chiar am fost surprins în momentul în care mi-aţi citit-o, sincer nici nu mă identific cu această declaraţie, deci vă rog să reţineţi - cred că dacă a fost făcută a fost făcută în contextul unei competiţii politice. (...) Lăsând ipocrizia la o parte, toţi am făcut la fel şi dumneavoastră şi noi (au schimbat prefecţii după ce au ajuns la guvernare - n.r.), trebuie să vedem realitatea aşa cum a fost la fiecare ciclu electoral. Fiecare partid ajuns la guvernare, într-o formă sau alta, cu toţii, din păcate, am făcut la fel şi cred că ar trebui să învăţăm cu toţii din ceea ce s-a întâmplat", a spus Videanu, la comisia de anchetă. 

El a menţionat că este absolut normal ca prefecţii să fie schimbaţi când se schimbă partidele de la guvernare, pentru că "prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, iar Guvernul este îndrituit să solicite schimbarea oricărui reprezentant al lui în teritoriu care la un moment dat nu susţine sau nu corespunde programului de guvernare". 

Videanu a precizat că nu este relevant că aceste schimbări s-au făcut înainte de alegerile din 2009. 

"Momentele electorale sunt apanajele confruntărilor partidelor politice, nu ar trebui să aibă nimic în comun cu administraţia, dar a fost o cutumă, cu toţii o ştim, nu a fost făcută numai în 2009, a fost făcută la fiecare ciclu electoral", a arătat el.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Comisia de anchetă sesizează Ministerul Justiţiei după refuzul lui Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.