Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Brigăzile Ezzedine al-Qassam dau publicității imagini cu ostatici israelieni: Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici

telegram
Al Qassam

Braţul armat al Hamas a difuzat luni o înregistrare video în care apar trei israelieni în vârstă, în viaţă, printre ostaticii aflaţi în Fâşia Gaza de la atacul din 7 octombrie pe teritoriul israelian, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În videoclipul difuzat de Brigăzile Ezzedine al-Qassam intitulat "Nu ne lăsaţi să îmbătrânim aici", cei trei bărbaţi apar stând pe scaune, iar unul dintre ei trimite un mesaj autorităţilor israeliene prin care le cere să facă tot ceea ce este necesar pentru a fi eliberaţi.

Potrivit media israeliene, cei trei ostatici prezentaţi în videoclip au vârste cuprinse între 79 şi 84 de ani şi provin din kibbutz-ul Nir Oz, una dintre comunităţile vizate de atacul fără precedent al comandourilor Hamas din 7 octombrie, în sudul Israelului.

"Acesta este un videoclip cu teroare criminală care arată brutalitatea Hamas faţă de civili în vârstă şi nevinovaţi care au nevoie de îngrijiri medicale", a reacţionat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Atacul din 7 octombrie a provocat aproximativ 1.140 de morţi în Israel, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ AFP bazat pe cele mai recente date oficiale israeliene disponibile. Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice, dintre care 129 sunt încă reţinute în Gaza, potrivit autorităţilor israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.