Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Noroc chior cu străinii! Nicolae Ciucă explică de unde are bani pentru creșterea pensiilor și a salariilor

Captura foto Antena 3
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă anunță că România nu are de ce să se teamă de o recesiune, cel puțin nu din perspectiva singulară a evoluției economiei naționale. Există posibilitatea ca țara noastră să fie afectată de evoluțiile internaționale, spune însă Ciucă.

"Nu avem motive să ne temem de o recesiune, însă vorbim de un context în care sunt implicați și partenerii noștri economici, e nevoie de prudență și echilibru. Am reușit să ne menținem într-o evoluție economică pozitivă, datorită investițiilor care au intrat în țara noastră. Vom continua să sprijinim și să acordăm încredere sectorului de business și investiții fiindcă e clar că avem așa un instrument prin care să protejăm locurile de muncă și să analizăm creșterea salariului minim și a pensiilor ca cetățenii să nu sufere în mod complet efectele inflației care a ajuns la 16%", a declarat premierul.

 

Guvernul a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an. Această rectificare, care va fi pozitivă, are în vedere o creștere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane lei. Deficitul bugetului scade de la 5,84 la sută la 5,74 la sută, potrivit unui comunicat de presă al Executivului. Rectificarea asigură toate sumele necesare pentru plata drepturilor salariale și a celor din sfera asistenței sociale, precum și pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor publice, până la sfârșitul anului, anunță Guvernul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.