Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Președintele Germaniei a izbucnit: Am greșit investind în Nord Stream 2

yahoo.com
steinmeier

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, azi, la Palatul Cotroceni, pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Cei doi șefi de stat au vorbit despre situația din Ucraina și despre sancțiuni dure pentru Rusia, în special în ceea ce privește petrolul.

"Acum, acest război de agresiune pe care Rusia îl poartă împotriva Ucrainei cu maximă brutalitate. Am aprofundat în cadrul discuției privind extinderea războiului. Îngrijorarea noastă în ceea ce privește destabilizarea Republicii Moldova nu e nouă, iar grija e oricum prezentă dată fiind influența Rusiei în Transnistria. Am fost martor în timpul vizitei mele la amenințări ale Rusiei privind închiderea aprovizionării cu gaze, apoi a fost reînnoit contractul de furnizare însă în condiții mai puțin avantajoase. Și Republica Moldova necesită sprijinul nostru mai ales din punct de vedere al numărului mare de refugiați care ajung în Republica Moldovei".

Președintele Germaniei a recunoscut că a abordat greșit relația cu Germania:

"Trebuie să știți că în cadrul unui interviu acordat unei televiziuni de știri am spus că toți suntem de acord cu viziunea lui Gorbaciov privind construirea unei mari case europene, însă astăzi vedem că am eșuat. Asta nu înseamnă că ideea a fost una greșită. Am spus că și sprijinul politic pe care l-au acordat gazoductului Nord Stream 2 a fost o abordare greșită".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.