Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| 3.000 de litri de alcool de contrabandă au fost deversaţi într-un canal la Kabul

Independent Urdu

Serviciile de informaţii afgane au anunţat că au confiscat aproximativ 3.000 de litri de alcool de contrabandă, care au fost apoi deversaţi într-un canal la Kabul, noile autorităţi talibane reprimând vânzarea şi consumul de alcool, informează AFP.

Într-un filmuleţ postat de Direcţia generală de informaţii (GDI) pot fi văzuţi mai mulţi agenţi în uniformă golind câteva butoaie în canal.

GDI a precizat într-un comunicat că s-au confiscat 3000 de litri de alcool în urma unei operaţiuni într-un cartier din Kabul. Trei bărbaţi au fost arestaţi. “Musulmanii trebuie să se abţină de la producerea şi furnizarea de alcool”, a spus un înalt responsabil al GDI în filmuleţul apărut în social media, potrivit News.ro.

Vânzarea şi consumul de alcool erau interzise şi în precedentul regim din Afganistan, susţinut de Occident, însă talibanii au înăsprit represiunea de când au preluat puterea.

De altfel, Ministerul Promovării Virtuţii şi Prevenirii Viciilor a prezentat mai multe recomandări prin care sunt reduse drepturile femeilor. În 26 decembrie, ministerul anunţa că femeile care vor să călătorească la o distanţă mai lungă este necesar să fie însoţite de către un bărbat din familie şi le cerea şoferilor să nu primească în vehicul femei care nu poartă ”vălul integral”. Această directivă a apărut la câteva săptămâni după ce ministerul a cerut televiziunilor afgane să nu mai difuzeze ”foiletoane şi seriale lacrimogene în care apar femei” şi să pună jurnalistele să poarte ”vălul islamic” pe ecran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.