Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Acumularea de cenuşă şi praf de la vulcanul Cumbre Vieja închide un aeroport din Spania

Mclvor Times
Cumbre Vieja vulcan

O acumulare de cenuşă şi praf pe pista de aterizare, de la vulcanul Cumbre Vieja aflat în erupţie, a forţat autorităţile din La Palma, Spania, să închidă joi aeroportul insulei, a anunţat operatorul de trafic aerian AENA.

Cu toate acestea, alte aeroporturi din arhipelagul Insulelor Canare din largul Africii de Nord au rămas deschise, iar un purtător de cuvânt al AENA a declarat că este puţin probabil ca norul de cenuşă să prezinte deocamdată riscuri mai mari pentru transportul aerian.

Este pentru a doua oară când aeroportul din La Palma este închis din cauza acumulării de cenuşă de la începutul erupţiei, pe 19 septembrie, potrivit Reuters.

„Aeroportul din La Palma este inoperant din cauza acumulării de cenuşă. Sunt aplicate protocoalele stabilite. Siguranţa este prioritară", a precizat operatorul într-o postare pe Twitter.

În 2011, închiderea extinsă a spaţiului aerian european din cauza unui nor de cenuşă provenit de la vulcanul Eyjafjallajokull din Islanda a perturbat planurile de călătorie a milioane de pasageri din Europa şi din alte părţi şi a costat companiile aeriene venituri de peste un miliard de euro, potrivit Mediafax.ro.

Vulcanul din La Palma aruncă jeturi de lavă fierbinte de mai bine de două săptămâni, distrugând sute de clădiri şi ferme şi forţând evacuarea a mii de persoane.

Aeroportul a fost închis pe 25 septembrie, dar a fost redeschis a doua zi, după ce muncitorii au măturat cenuşa vulcanică de pe pistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.