Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Ambasadorul Chinei în Franța amenință că Beijingul va 'reeduca' populația din Taiwan după reunificare

dw.com
reeducare china

Un diplomat chinez de rang înalt a avertizat că Beijingul va "reeduca" populația din Taiwan după ce va "reunifica" insula cu partea continentală.

Lu Shaye, ambasadorul Chinei în Franța, a făcut această amenințare  după ce Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a sosit la Taipei pentru o vizită controversată. La scurt timp după plecarea acesteia, Beijingul a început patru zile de exerciții militare în apele și spațiul aerian din jurul Taiwanului.

Vorbind miercuri la postul francez BFMTV, Lu a descris călătoria lui Nancy Pelosi în Taiwan drept o "provocare inutilă", care a "creat multe pericole".

"Doamna Pelosi este a doua în linia de succesiune a președintelui SUA. Vizita ei nu este în mod evident o vizită neoficială", a spus el. Sprijinul SUA pentru Taiwan irită China, deoarece aceasta consideră insula autoguvernată ca făcând parte din teritoriul său, potrivit independent.co.uk.

Făcând aluzie la posibilitatea unei invazii a Taiwanului, Lu a declarat: "După reunificare, vom începe reeducarea populației".

Citește și: Nancy Pelosi: 'De ce am ales să merg în Taiwan'

Comentariul său a reflectat limbajul folosit de Partidul Comunist Chinez (PCC) pentru a descrie modul în care îi tratează pe uiguri și alte minorități musulmane din Xinjiang.

Unele țări, inclusiv SUA, au calificat programul Beijingului de încarcerare și sterilizare în masă în provincia de nord-vest drept genocid, acuzație negată cu înverșunare de China.

Într-o demonstrație de putere militară, China a început joi exerciții militare pe scară largă în șase zone din largul coastelor Taiwanului, ca răspuns la vizita lui Nancy Pelosi. Beijingul a justificat exercițiile cu focuri reale ca fiind o "pedeapsă a adepților independenței pro-Taiwan".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.