Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Anti-vaccinistul britanic Piers Corbyn renunță la lupta sa pentru 10.000 de lire: Banii erau falși și totul a fost o farsă

Josh Pieters & Archie Manners

Campion al teoriilor conspirației legate de vaccinurile anti-Covid, activist împotriva măsurilor de sănătate, personaj principal al mișcării anti-vaxx… Piers Corbyn a renunțat la lupta sa pentru 10.000 de lire. Sau asta sugerează un videoclip intens distribuit pe rețelele de socializare, în care activistul și omul de afaceri pare să accepte o sumă despre care crede că vine din partea AstraZeneca pentru a-i cumpăra tăcerea.

Piers Corbyn, fratele fostului lider al partidului laburist, Jeremy Corbyn, pare să fi căzut în capcană. „Eu și Archie Manners l-am convins pe Piers Corbyn, antivaccinist, să ia 10.000 de lire sterline din partea AstraZeneca pentru a înceta să mai critice vaccinul. Cu excepția faptului că era vorba despre bani de la Monopoly și am înregistrat întreaga discuție”, spune Josh Pieters, youtuber din Anglia care a postat videoclipul pe Twitter.

De la începutul pandemiei, Piers Corbyn a denunțat măsurile restrictive anti-Covid și vaccinurile create pentru combaterea coronavirusului. Dar, conform videoclipului, și-a abandonat discursul la vederea plicului plin cu bancnote.

Cei doi youtuberi care au realizat farsa au solicitat mai întâi o întâlnire cu Piers Corbyn, prin e-mail, susținând că vor să facă o donație pentru campania sa antisistem numită Stop New Normal. Piers Corbyn a răspuns favorabil și întâlnirea a fost organizată.

„Avem interese comune”

Pretinzând că este fiul unui investitor care a făcut avere cu un lanț de restaurante din Africa de Sud, Josh Pieters menționează că familia sa deține, de asemenea, acțiuni la compania farmaceutică AstraZeneca. „Avem interese comune”, spune el. „Am și adus ceva pentru a ne demonstra intenția”, continuă el. „Absolut”, răspunde Piers Corbyn.

Archie Manners scoate un plic care conține 10.000 de bancnote. „Uau”, exclamă Piers Corbyn. „Este uimitor. E genial. (…) Atât timp cât îl pot accepta fără să insist asupra schimbărilor de politică”. Activistul spune că nicio donație nu va influența discursul său, dar nu refuză suma, iar discuția continuă.

Pe măsură ce discuția avansează, Piers Corbyn devine din ce în ce mai flexibil. Archie Manners sugerează că donația l-ar putea determina pe activist să scrie puțin mai puțin despre AstraZeneca decât despre Pfizer sau Moderna. „Ar fi util”, adaugă Josh Pieters – și Corbyn dă din cap.

„Mi-aș fi dorit să văd reacția lui când a deschis plicul”, au comentat internauții. Piers Corbyn a reacționat rapid, după ce și-a dat seama că a fost prins în capcană. „Videoclipul a fost puternic editat și nu prezintă declarațiile mele multiple prin care subliniez că toate donațiile sunt acceptate necondiționat”, spune el într-un videoclip postat pe site-ul său.

„Nu ne vom schimba discursul”

„Este greșit să spui că am acceptat orice modificare de politică. Le-am spus acestor impostori că toate vaccinurile Covid sunt periculoase și că nu ne vom schimba discursul despre vaccinuri și despre pașapoarte de sănătate”, insistă el.

Totuși, Piers Corbyn a plecat în cele din urmă cu plicul pe care îl credea plin cu bancnote reale de la AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.