Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Cel puţin trei poliţişti pakistanezi au fost împuşcaţi mortal la o manifestaţie a unui partid islamist ostil Franţei

freepressjournal.in
Tehreek-e-Labbaik Pakistan

Cel puţin trei poliţişti pakistanezi au fost împuşcaţi mortal şi alţi 70 răniţi miercuri la Lahore de susţinători ai Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP), un partid islamist aflat la originea unei violente campanii împotriva Franţei, a anunţat guvernul pakistanez, relatează AFP.

La rândul său, TLP a acuzat poliţia că a deschis ea însăşi focul asupra manifestanţilor şi a ucis patru dintre ei.

Oficial interzis şi clasificat drept organizaţie "teroristă" de guvern, TLP denunţă violent de aproape un an susţinerea de către Franţa a dreptului de a caricaturiza, inclusiv prin desene cu profetul Mahomed.

Susţinătorii partidului manifestează în acest zile în bastionul lor de la Lahore, mare oraş din estul Pakistanului, pentru eliberarea liderului lor, deţinut de autorităţi din luna aprilie. De asemenea, ei continuă să ceară expulzarea ambasadorului francez în Pakistan.

Miercuri, "ei au deschis focul asupra poliţiei cu puşti kalaşnikov... Trei poliţişti au fost ucişi", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ministrul pakistanez de interne, Sheikh Rasheed Ahmad.

Potrivit lui, alţi 70 de poliţişti au fost răniţi, dintre care opt grav.

Şeful poliţiei din provincia Punjab, a cărei capitală este Lahore, Rao Sardar Ali Khan, a declarat într-o altă conferinţă de presă că patru poliţişti au fost ucişi miercuri.

Organizaţia sa de poliţie dezminte că a deschis focul asupra manifestanţilor şi a refuzat să comenteze bilanţul de patru morţi anunţat de TLP.

Liderul TLP, Saad Rizvi, a fost arestat în aprilie, atunci când guvernul a interzis partidul. Susţinătorii săi au ameninţat că se vor deplasa în convoi spre capitala Islamabad, unde poliţia a blocat drumurile cu containere.

Partidul a afirmat că va continua să protesteze şi va refuza orice discuţie cu guvernul atâta timp cât liderul său nu va fi eliberat, informează Agerpres.ro.

TLP a lansat anul trecut o campanie împotriva Franţei, după ce preşedintele Emmanuel Macron a apărat dreptul de a caricaturiza în numele libertăţii de expresie.

Macron a exprimat această poziţie cu prilejul unui omagiu adus unui profesor ucis pe 16 octombrie 2020, după ce a arătat caricaturi în clasă, în contextul republicării de către săptămânalul Charlie Hebdo a desenelor cu profetul Mahomed.

Şase poliţişti au fost ucişi în aprilie în timpul manifestaţiilor organizate de TLP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.