Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| CES, cel mai mare salon de tehnologie din lume, şi-a deschis porţile în format mixt în Las Vegas

newsweek.com
Consumer Electronics Show CES

Cel mai mare salon de tehnologie din lume - Consumer Electronics Show (CES) - şi-a deschis miercuri porţile în Las Vegas în format mixt, online şi cu participare fizică, fiind al doilea an consecutiv când acest eveniment suferă impactul pandemiei de COVID-19, relatează EFE.

Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în 2020, când evenimentul a fost 100% online, anul acesta va exista o prezenţă a participanţilor în Oraşul jocurilor de noroc, însă incidenţa variantei Omicron din ultimele săptămâni din SUA a determinat o reducere semnificativă a prezenţei fizice.

Astfel, unii dintre expozanţii cei mai importanţi, precum Amazon, Microsoft, Intel, Google, Meta (Facebook), AMD, General Motors şi BMW, care în urmă cu câteva luni şi-au anunţat intenţia de a participa la salon, au renunţat până la urmă la o participare fizică în Las Vegas, optând pentru formatul online.

Cele care vor fi prezente în Las Vegas vor fi 2.200 de companii majoritatea mici sau medii, fapt salutat de organizatorii CES, deşi este vorba de doar jumătate din numărul firmelor care obişnuiau să participe la acest salon înainte de pandemie, potrivit Agerpres.ro.

Se aşteaptă, de asemenea, ca numărul total al persoanelor care participă la cel mai important târg al tehnologiei din lume să fie mult sub cei peste 10.000 de participanţi care asistau la acest eveniment până în 2020.

Ca "măsură de precauţie adiţională" din cauza variantei Omicron, organizatorii au decis în urmă cu câteva zile să scurteze cu o zi durata salonului CES, care se va desfăşura în perioada 5 - 7 ianuarie, în loc să se încheie pe 8 ianuarie cum a fost anunţat anterior.

Statele Unite au înregistrat luni 1.082.549 noi cazuri de COVID-19, un record de la începerea pandemiei, potrivit unui bilanţ independent al Universităţii Johns Hopkins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.