Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Comisia Europeană a calificat drept 'furtună într-un pahar cu apă' un incident protocolar între Ursula von der Leyen şi ministrul de externe ugandez

DW
Ursula von der Leyen

Comisia Europeană a calificat luni drept ''furtună într-un pahar cu apă'' o polemică survenită în urma unei secvenţe filmate săptămâna trecută la summitul UE-Africa şi care-l arată pe ministrul de externe ugandez, Jeje Odongo, ignorând-o pe preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, relatează agenţiile AFP şi EFE.

La sosirea la summit, oficialul ugandez a trecut prin faţa preşedintei Comisiei Europene dând din cap aproape imperceptibil şi s-a dus direct la preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi la preşedintele francez, Emmanuel Macron, dând mâna cu cei doi. Michel nu a avut nicio reacţie, în schimb Macron pare să-l fi atenţionat pe ministrul ugandez, care s-a întors către Von der Leyen şi i-a adresat câteva cuvinte, dar fără să dea mâna cu ea, iar apoi el a plecat mai departe.

În timp ce purtătorul de cuvânt al lui Michel a declarat că acesta din urmă nu a observat cele întâmplate, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a răspuns cu reproşuri la adresa presei, potrivit Agerpres.ro.

''Preşedinta (Von der Leyen) nu acuză pe nimeni, ea nu a evocat acest subiect cu nimeni'' şi în prezent este ''concentrată complet asupra gestionării crizei'' ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Eric Mamer, întrebat despre acest episod la conferinţa de presă zilnică.

''Mass-media sunt cele care exagerează această chestiune, nu noi. Aţi auzit-o pe preşedinta Comisiei Europene spunând că a fost un incident ? Absolut deloc, deci vă rog să o lăsaţi pe preşedinta Comisiei Europene în afara acestei poveşti'', le-a indicat el ziariştilor.

Ursula von der Leyen ''şi-a continuat activitatea ca şi când nimic nu s-a întâmplat, ea nu a vorbit nici cu preşedintele Macron, nici cu preşedintele Michel, nici cu ministrul ugandez. Deci chiar cred că nu ar trebui să facem o furtună într-un pahar cu apă'', a închis subiectul purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

Dar acest episod a amintit de incidentul ''sofagate'' petrecut anul trecut la Ankara şi care a stârnit acuzaţii de sexism. Aflată atunci într-o vizită în Turcia împreună cu Charles Michel, la întâlnirea cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan preşedinta Comisiei Europene a primit loc pe o canapea, la o anumită distanţă de cei doi bărbaţi aşezaţi fiecare într-un fotoliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.