Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Constructorul celei mai așteptate autostrăzi face marele anunț: când se vor da în circulație primii kilometri

autostrada moldovei

Guido Retter, CEO-ul companiei sibiene RETTER Projectmanagement, cel care construiește Lotul 1 din Autostrada Moldovei dă asigurări că lucrările vor fi gata la timp, iar până la finalul acestui an vom circula pe primii kilometri ai celei mai așteptate autostrăzi de către toți românii. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost în vizită pe șantierul Autostrăzii Moldovei și a explicat că până la finalul anului va fi dată în circulație porțiunea Autostrăzii Buzău-Focșani (82 de kilometri), iar apoi încă aproximativ 50 de kilometri din Autostrada Ploiești-Buzău.

Guido Retter, CEO-ul companiei sibiene RETTER Projectmanagement a explicat că pe tronsonul de care se ocupă, progresul lucrărilor a ajuns la 61,5%, iar de acum se va lucra accelerat în așa fel încât la finalul lunii mai să se ajungă la 68%. Retter a precizat că se pot accelera lucrările, mai ales că s-au rezolvat problemele legate de „gropile de împrumut”.

De asemenea, Retter a explicat că, în ceea ce privește construcția podurilor, proiectele deja au fost aprobate, iar infrastructura acestora este realizată în proporție de 96%.

”Acum, că s-a rezolvat blocajul care a ținut lucrările la gropile de împrumut blocate peste 6 luni, avem toate premisele de a reîncepe de mâine, într-un ritm susținut.

Din punct de vedere tehnic avem toate lucrările aprobate și în același timp suntem dotați cu echipamentele suplimentare necesare recuperării timpului pierdut la umplături. Toate resursele pentru continuarea execuției la BSC și asfalt sunt asigurate. Am pus în funcțiune a doua stație de beton cu care am ridicat producția de beton la 180 mc/oră.

În același timp am făcut posibilă, printr-un parteneriat cu un constructor român, suplimentarea operațională a unei stații de producție BSC, cât și încă o stație de asfalt suplimentară. La nivel de asfalt avem astfel o capacitate de producție și așternere de peste 3.500 tone/zi

Îl asigur pe ministrul Grindeanu că vom finaliza lucrările la termen. Vom depune toate eforturile necesare pentru a finaliza acest tronson și a-l deschide traficului în luna octombrie”, a mai declarat Guido Retter.”, a declarat Retter.

content-image

Ministrul Transporturilor a fost în inspecție pe șantier

Ministrul Transporturilor a explicat că în această vară, în iulie sau august, vor fi dați în folosință primii 14 kilometri, iar până la finalul anului vor fi dați în circulație aproape 50 de kilometri din Autostrada Ploiești Buzău.

”Evoluție bună pe aproximativ 50 de kilometri din sectorul de Autostradă Ploiești- Buzău (63,25 km).

Pe Lotul 1 Dumbrava – Mizil (21 km) stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 60% și pe Lotul 2 Mizil- Pietroasele (28,35 km) stadiul fizic a depășit 64%.

În special constructorii români care lucrează pe cele două loturi sunt foarte bine mobilizați, ceea ce demonstrează că abordează cu seriozitate această construcție.

Pentru Lotul 3 Pietroasele- Municipiul Buzău constructorul turc a început deja lucrările preliminare pentru construcția celor 13,9 km.

În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi/tronsoane ale #A7, Ploiești – Pașcani. Până la sfârșitul acestui an, potrivit termenelor contractuale, primele 2 Loturi din Ploiești- Buzău vor fi date în circulație.”, scrie Sorin Grideanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.