Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Cristian Vasilcoiu: 'Măsura de acordare a ajutoarelor de 700 de lei pentru pensionari are un impact bugetar de 2,3 miliarde de lei'

vasilcoiu

Măsura de acordare a ajutoarelor de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici are un impact bugetar de 2,3 miliarde de lei, respectiv 2% din totalul bugetului de pensii pentru acest an, a afirmat, joi, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

Guvernul a aprobat, joi, Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea unui ajutor de 700 de lei pensionarilor care au venituri mai mici de 2.000 lei lună.

"Vor beneficia atât pensionarii din sectorul public de pensii, cât şi pensionarii care au pensii militare de stat, veteranii, urmaşii, soţii supravieţuitori, persecutaţii etnic şi politic şi persoanele care au făcut muncă forţată în regimul comunist. Vorbim de un total de aproximativ 3,3 milioane de beneficiar, iar efortul bugetar pe care îl vor face Ministerul Muncii, Ministerul Apărării, cel al Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii este de aproximativ 2,3 miliarde de lei", a arătat oficialul.

Acest ajutor este parte a programului "Sprijin pentru România".

"Măsura vine în complementaritatea altor măsuri adoptate, respectiv acele vouchere electronice pentru persoanele cu venituri reduse, 250 de lei o dată la două luni, până la sfârşitul anului, astfel că se vor acorda de patru ori", a precizat Vasilcoiu, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, banii vor fi plătiţi din bugetele ministerelor de resort şi al SRI.

"Impactul bugetar este de 2,3 miliarde de lei. Raportat la costul total cu pensiile din România, anul acesta, în jur de 110 miliarde, avem un impact de 2%, nu este cine ştie ce", a mai spus secretarul de stat.

Întrebat care este stadiul acordării bonurilor de masă, el a răspuns: "Există ordonanţa redactată, există de asemenea un amendament pentru că trebuie luată o decizie politică în aceste zile, să vedem dacă vom promova prin Parlament, unele dintre măsuri au fost adoptate prin Parlament, sau dacă va fi adoptat într-o şedinţă de Guvern. Chestiunea este de timp, Dacă va fi printr-o ordonanţă de urgenţă durează mai mult, pentru că trebuie să existe nişte avize şi un test IMM. În schimb, dacă va fi un amendament în Parlament, poate trece în câteva zile, poate chiar săptămâna viitoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.