Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Ducesa de Cambridge lansează o campanie menită să crească conştientizarea cu privire la dependenţe

The Telegraph
Kate Middleton, ducesă de Cambridge

Ducesa de Cambridge a avertizat marţi că "niciunul dintre noi nu este imun" la dependenţe, subliniind totodată "impactul devastator" pe care l-a avut pandemia de coronavirus asupra ratelor acestora, informează DPA.

Kate, patrona organizaţiei caritabile Forward Trust, a abordat această temă în cadrul unui discurs ţinut la sediul Bafta din Londra cu ocazia lansării campaniei "Taking Action on Addiction".

"Dependenţa nu este o alegere. Nimeni nu alege să devină dependent. Dar i se poate întâmpla oricăruia dintre noi. Niciunul dintre noi nu este imun", a subliniat ducesa.

"Cu toate acestea, despre dependenţă se discută prea rar ca despre o problemă de sănătate mintală serioasă. Şi rareori ne alocăm timp pentru a descoperi şi a înţelege pe deplin cauzele sale fundamentale", a completat Kate.

"Călătoria spre dependenţă este adesea etapizată şi complexă. Dar, recunoscând ceea ce se află în spatele dependenţei, putem contribui la îndepărtarea tabu-ului şi ruşinii care, din păcate, o înconjoară", a adăugat ducesa, potrivit Agerpres.ro.

"Taking Action on Addiction" este o campanie pe termen lung, menită să crească conştientizarea cu privire la dependenţe şi la înţelegerea acestora, pentru a permite mai multor oameni să solicite şi să primească ajutor.

Ducesa a descris modul în care pandemia de COVID-19 a sporit ponderea persoanelor dependente din societate, în condiţiile în care numărul celor care se confruntă cu probleme legate de consumul de alcool a crescut cu 1,5 milioane, şi circa un milion de tineri au raportat o intensificare a comportamentelor adictive.

Cu ocazia acestei lansări, Kate s-a întâlnit cu beneficiari ai organizaţiei caritabile Forward Trust, precum şi cu persoane care s-au confruntat cu dependenţe, care i-au împărtăşit experienţele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.