Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Emisarul american John Kerry: 'Subvenţiile de mii de miliarde de dolari pentru energii fosile sunt însăşi definiţia nebuniei'

politico.com
john kerry

Miile de miliarde de dolari de subvenţii pentru energiile fosile sunt "însăşi definiţia nebuniei", a declarat vineri emisarul american John Kerry la conferinţa privind clima COP26, de la Glasgow, relatează AFP.

Mii de miliarde de dolari din aceste subvenţii "au fost cheltuite în ultimii cinci sau şase ani. Este însăşi definiţia nebuniei", a declarat el în faţa delegaţiilor reunite în ultima zi oficială a COP26.

Aceste afirmaţii intervin în contextul în care ultimul proiect de declaraţie finală a COP face apel la state să limiteze finanţările "ineficiente" ale energiilor fosile şi nu să accelereze spre renunţarea la toate finanţările, precum în versiunea precedentă.

"Suntem primul producător mondial de petrol şi de gaz din lume. Participăm la aceste subvenţii. Aceste subvenţii trebuie să înceteze", a spus John Kerry, potrivit Agerpres.ro.

La modul mai general, el a subliniat că riscul legat de încălzirea planetei este "existenţial".

"Pentru mulţi dintre voi, nu este existenţial în viitor, este existenţial acum. Oamenii mor astăzi", a adăugat el, în contextul în care ţările în curs de dezvoltare denunţă sumele insuficiente menite să le ajute să facă faţă impactului schimbării climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.