Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Filipine: Bilanţul în urma furtunii Nalgae a crescut la 150 de morţi

reuters.com
taifun filipine

Bilanţul în urma furtunii Nalgae, care a lovit Filipine la sfârşitul lunii octombrie a crescut la 150 de morţi, au anunţat joi autorităţile, în regiunile cele mai afectate de inundaţii şi alunecări de teren fiind prognozate din nou ploi, transmit agenţiile AFP şi VNA.

Peste 355.400 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza furtunii, iar 36 sunt în continuare date dispărute pe teritoriul Filipine, potrivit Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor. De asemenea, au fost înregistraţi 128 de răniţi, potrivit Agerpres.

Regiunea Bangsamoro, o zonă săracă şi montană de pe insula Mindanao, este cea mai afectată, cu 63 de morţi în urma inundaţiilor grave şi a alunecărilor de teren care au distrus sate întregi.

Joi erau aşteptate în continuare ploi în această regiune, accentuând temerile cu privire la riscul producerii unor noi dezastre. "Solul este încă îmbibat cu apă în zonele în care au avut loc inundaţii şi alunecări de teren, iar noi eroziuni pot să apară brusc", a declarat Naguib Sinarimbo, şeful Apărării Civile din regiune. Potrivit acestuia, cursurile de apă "sunt încă blocate de resturi şi pietre şi se pot revărsa cu uşurinţă".

Nalgae este al 16-lea ciclon tropical care se abate asupra Filipine în acest an.

În medie, 20 de taifunuri şi furtuni lovesc Filipine în fiecare an, unele dintre aceste fenomene fiind puternice şi distrugătoare.

Preşedintele Filipine, Ferdinand Marcos Jr., a declarat miercuri stare de calamitate în peste 20 de provincii afectate de furtuni, în încercarea de a accelera reabilitarea în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.