Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Gaze toxice degajate în urma incendiului de pe nava purtătoare de containere din largul coastelor Canadei

reuters.com
Zim Kingston

Gărzile de coastă canadiene au evacuat 16 persoane de pe o navă purtătoare de containere cuprinsă de flăcări, care degajă de sâmbătă gaze toxice în largul coastei Canadei de la Pacific, dar fără ca situaţia să prezinte riscuri uscatului, au afirmat duminică autorităţile, citate de AFP.

Nava, Zim Kingston, este ancorată în largul oraşului Victoria din Columbia-Britanică, în strâmtoarea Juan de Fuca, care marchează frontiera maritimă între Canada şi SUA, conform site-ului de monitorizare a traficului maritim MarineTraffic.

Garda de coastă canadiană a afirmat într-un tweet în noaptea de sâmbătă spre duminică evacuarea a 16 persoane cu două dintre vedetele sale de intervenţie, "după un incendiu izbucnit la zece containere".

"Nu există în prezent niciun risc pentru securitatea persoanelor de pe uscat, dar situaţia va continua să fie supravegheată", a afirmat ea, indicând duminică dimineaţă că "zona de urgenţă în jurul navei a fost extinsă la 2 mile nautice" faţă de o milă în ajun, potrivit Agerpres.ro.

"Incendiul rămâne un eveniment dinamic şi o celulă de criză a fost instituită la faţa locului pentru a gestiona situaţia. Membrii echipelor de intervenţie se mobilizează pentru a combate incendiul şi a recupera containerele care s-au detaşat de navă de vineri", a mai indicat Garda de coastă.

"Din cauza naturii unor produse chimice aflate la bordul navei, aplicarea apei direct asupra focului nu este o opţiune", au subliniat echipele de intervenţie canadiene pe Twitter.

Un remorcher ajuns la locul incendiului, Seaspan Raven, a "răcit totuşi coca navei, stropind-o cu apă rece" în noaptea de sâmbătă spre duminică, au specificat autorităţile canadiene.

Cauza incendiului nu era încă cunoscută duminică.

Nava transporta peste 52 de tone de produse chimice, încărcate în special în două containere care au luat foc, a relatat Radio-Canada, citând Garda de coastă.

Potrivit Radio-Canada, Zim Kingston s-a văzut în dificultate vineri, după pierderea a 40 de containere în Oceanul Pacific, iar Gărzile de coastă canadiene şi omoloagele lor americane lucrează împreună pentru a le recupera.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.