Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO/ Imagini rare din Coreea de Nord - Doi adolescenți, condamnați la ani grei de închisoare pentru că s-au uitat la filme sud-coreene

Seldon.News
Coreea de Nord

Doi adolescenți au fost condamnați de regimul de la Phenian la ani grei de închisoare pentru că au urmărit seriale sud-coreene, lucru total interzis în Coreea de Nord. Acest videoclip a fost furnizat BBC de către South and North Development (Sand), un institut de cercetare care lucrează cu dezertorii din Nord, notează BBC.

Acesta sugerează că autoritățile se opresc mai mult cu privire la astfel de incidente. Clipul ar fi fost distribuit în Coreea de Nord pentru educație ideologică și pentru a avertiza cetățenii să nu vizioneze „înregistrări decadente”.

Videoclipul include un narator care repetă propaganda de stat. „Cultura regimului păpușilor putred s-a răspândit chiar și la adolescenți”, spune vocea, într-o aparentă referire la Coreea de Sud. „Au doar 16 ani, dar și-au ruinat propriul viitor”, se adaugă.

Băieții au fost, de asemenea, numiți de ofițeri și li s-au dezvăluit adresele.

În trecut, minorii care încălcau legea în acest fel erau trimiși în lagărele de muncă pentru tineri, mai degrabă decât în ​​spatele gratiilor, iar pedeapsa era de obicei mai mică de cinci ani.

În 2020, Phenianul a promulgat o lege prin care vizionarea sau distribuirea de divertisment din Coreea de Sud se pedepsește cu moartea.

Un dezertor a declarat anterior pentru BBC că a fost forțat să privească un bărbat de 22 de ani împușcat. El a spus că bărbatul a fost acuzat că a ascultat muzică sud-coreeană și că a împărtășit filme din sud cu prietenul său.

CEO-ul Sand, Choi Kyong-hui, a declarat că Phenianul vede răspândirea K-dramelor și a K-pop-ului ca un pericol pentru ideologia sa.

„Admirarea pentru societatea sud-coreeană poate duce în curând la o slăbire a sistemului... Acest lucru este împotriva ideologiei monolitice care îi face pe nord-coreeni să venereze familia Kim”, a spus ea.

Nord-coreenii au început să guste divertismentul sud-coreean în anii 2000, în anii „politicii de iluminare a soarelui” a Sudului, care a văzut-o oferind ajutor economic și umanitar necondiționat Nordului.

Seul a pus capăt politicii în 2010, spunând că a constatat că ajutorul nu a ajuns la nord-coreenii obișnuiți cărora le era destinat și că nu a dus la nicio „schimbări pozitive” în comportamentul Phenianului.

Dar divertismentul sud-coreean a continuat să ajungă în Coreea de Nord prin China.

„Dacă ești prins urmărind o dramă americană, poți scăpa cu o mită, dar dacă te uiți la o dramă coreeană, ești împușcat”, a declarat joi un dezertor nord-coreean pentru BBC Korean.

„Pentru nord-coreenii, dramele coreene sunt un „drog” care îi ajută să-și uite realitatea dificilă”, a spus dezertorul.

"În Coreea de Nord, aflăm că Coreea de Sud trăiește mult mai rău decât noi, dar când te uiți la drame sud-coreene, este o lume complet diferită. Se pare că autoritățile nord-coreene se tem de asta", a spus un alt dezertor nord-coreean în ea. 20 de ani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.