Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incidente la un miting al Giorgiei Meloni, la Palermo, cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative din Italia

www.reuters.com
giorgia meloni

Cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative din Italia, poliţia a intervenit la Palermo (sud) pentru a opri un grup de protestatari care au devenit agresivi la un miting al politicienei naţionaliste Giorgia Meloni, favorită a scrutinului, relatează miercuri dpa şi AFP.

Lidera Fratelli d'Italia (FdI), partid pro-fascist favorit la alegerile din 25 septembrie, ţinea un discurs în faţa a câteva mii de susţinători în oraşul mediteranean, marţi seara, când circa 50 de protestatari au încercat să urce pe scenă, în Piazza Politeama, potrivit Agerpres.

Poliţia a recurs la bastoane, scuturi şi alte instrumente pentru a-i îndepărta, aşa cum se poate vedea într-o filmare de la incident.

Un ofiţer a fost lovit cu pumnul de un manifestant, iar altul a fost arestat pentru că a aruncat cu o sticlă, a menţionat poliţia.

Un jurnalist de la cotidianul La Repubblica a fost imobilizat de poliţişti şi împins la pământ, potrivit ziarului, care a anunţat că un reporter al său a fost rănit în cursul confruntărilor de la Palermo. Asociaţia presei parlamentare siciliene a afirmat că şi alţi jurnalişti au fost agresaţi, exprimându-şi "speranţa că a fost vorba doar de nişte incidente şi nu de revenirea unui climat care trebuie să rămână istorie".

Miercuri, Giorgia Meloni şi-a exprimat "solidaritatea" cu jurnalistul rănit, acuzându-i pe manifestanţi că sunt "inamici ai democraţiei" şi vor să submineze campania electorală.

Giorgia Meloni s-a plâns recent ministrului de interne Luciana Lamorgese că partidul său şi susţinătorii ai ei au fost hărţuiţi şi ameninţaţi la evenimentele sale de campanie. Ea i-a reproşat ministrului că nu este asigurată ordinea la mitinguri şi a avertizat că există "riscul ca cineva să se enerveze la un moment dat şi să provoace incidente".

După incidentul de marţi, Meloni a declarat că i-a auzit pe cei care protestau la Palermo, dar i-a lăsat să vocifereze, susţinând că ea va striga şi mai tare, întrucât are "centura neagră la strigat".

Experţii politici prevăd o victorie clară a partidului lui Meloni şi a coaliţiei sale de dreapta la scrutinul din weekend. Totuşi, notează unii analişti, sudul Italiei este una din cele mai intens contestate regiuni, iar formaţiunea populistă Mişcarea 5 Stele (M5S) ar putea răpi victoria dreptei în mai multe circumscripţii.

Campania devine mai tensionată pe măsură ce se apropie alegerile. Săptămâna trecută, liderul M5S şi fostul premier Giuseppe Conte a stârnit o controversă invitându-l pe politicianul de centru-dreapta Matteo Renzi să se prezinte în faţa alegătorilor din Palermo fără securitate, după care Renzi a denunţat o "incitare la violenţă".

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Fratelli dItalia se află în fruntea intenţiilor de vot, cu circa 24%, iar Giorgia Meloni ar putea deveni prim-ministru, în fruntea unei coaliţii alături de Liga, formaţiunea antiimigraţie condusă de Matteo Salvini, şi de partidul de dreapta conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.