Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Joe Biden își scoate din sacou notițele când este întrebat despre Rusia: O să fiu într-o stare mai bună să explic, așteaptă o secundă

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Președintele american Joe Biden scoate din sacou câteva notițe când este întrebat despre „cel mai recent atac cibernetic al rușilor”, în timpul unei vizite într-un magazin agroalimentar din Central Lake, Michigan. O femeie care nu apare în video îl întreabă pe Biden „Privind cel mai recent atac cibernetic al rușilor, ați spune că reprezintă…?”

Președintele o întrerupe înainte să-și termine întrebarea.

Nu suntem siguri că au fost rușii”, menționează el. „Am primit o informare în timp ce mă aflam în avion. Din cauza asta am întârziat. Am primit o informare. O să fiu într-o stare mai bună să explic, așteaptă o secundă”, spune Biden înainte de a scoate din buzunarul sacoului câteva fițuici.

O să vă spun ce mi-au trimis. Ideea este că, înainte de toate, nu suntem siguri cine a fost, cu precizie, în primul rând, și am decis să aloc toate resursele guvernului pentru a oferi un răspuns dacă determinăm… ideea este că directorul serviciilor de securitate mi-a oferit o analiză complexă a ceea ce s-a întâmplat și voi ști mai multe lucruri mâine… și dacă Rusia știa sau a realizat atacul, i-am transmis lui Putin că voi reacționa„.

Femeia întrebă: „I-ați spus deja lui Putin?

Nu, nu, nu l-am sunat, pentru că nu suntem siguri„, reacționează Biden. „Plecăm de la premisa că guvernul rus nu a fost implicat, dar nu suntem siguri încă”.

Nelămurirea femeii era legată de zvonurile potrivit cărora Rusia a fost implicată în atacul cibernetic care a afectat gazoductul Colonial Pipeline în luna mai.

Presa americană nu a insistat pe episodul în care Biden și-a consultat notițele, dar a menționat ce tip de înghețată a preferat Biden mai devreme cu câteva ore, când se afla în Traverse City, Michigan – ciocolată și vanilie, la cornet.

Miercuri, fostul președinte Donald Trump a sugerat că sănătatea mintală a lui Biden este afectată și că ar trebui să facă un test cognitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.