Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Lava vulcanului Mauna Loa din Hawaii se apropie de o autostradă: Garda Națională a fost mobilizată

volcanodiscovery.com
vulcan

Oficialii din Hawaii au mobilizat Garda Națională pentru a interveni în timpul erupției vulcanului Mauna Loa, a cărui lavă se apropie de o autostradă importantă a statului.

Râurile de lavă care au ieșit din vulcan în ultima săptămână nu reprezintă o amenințare pentru comunități sau proprietăți, au susținut oficialii, potrivit CNN. Cu toate acestea, erupția celui mai mare vulcan activ din lume i-a pus pe jar pe locuitori și oficiali, deoarece roca topită continuă să curgă spre autostrada Daniel K. Inouye, amenințând să închidă cel puțin o parte a acesteia, potrivit Mediafax.

„Guvernatorul David Ige și generalul-maior Kenneth Hara au activat luni 20 de membri ai Gărzii Naționale din Hawaii și i-au plasat în serviciul activ pentru a ajuta comitatul Hawai'i cu controlul traficului și alte roluri în erupția vulcanului Mauna Loa", a precizat Agenția de gestionare a situațiilor de urgență din Hawaii prin intermediul unui comunicat.

Începând de luni, lava se afla la aproximativ 3,16 kilometri de autostradă, potrivit US Geological Survey. Ritmul în care lava se deplasează a fost imprevizibil, iar experții nu pot spune când sau dacă lava va ajunge la autostradă.

„Există multe variabile în joc și se așteaptă ca atât direcția, cât și momentul în care avansul fluxului să se schimbe pe perioade de ore sau zile, ceea ce face dificilă estimarea momentului în care sau dacă fluxul va avea un impact asupra autostrăzii Daniel K. Inouye", a anunțat institutul geologic.

În ultimele 24 de ore, lava a avansat spre autostradă cu o viteză de 25 de metri pe oră, o reducere de la 40 de metri pe oră în weekend, potrivit institutului geologic.

Mauna Loa a început să erupă pe 27 noiembrie, alăturându-se astfel vulcanului Kilauea, aflat în apropiere, care erupe încă de anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.