Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Liderii Pentagonului: 'Vrem să învăţăm cât de mult posibil din războiul din Afganistan'

politico.eu
Lloyd Austin

Liderii Pentagonului s-au angajat miercuri să ''înveţe lecţii'' din războiul din Afganistan, recunoscând că au simţit ''durere şi furie'' după ce au lăsat ţara în mâinile talibanilor, inamicii lor de 20 de ani, relatează AFP.

''Nicio operaţiune nu este niciodată perfectă'', a recunoscut ministrul Apărării Lloyd Austin, vorbind public pentru prima dată de la încheierea evacuării haotice a 124.000 de civili din Kabul, în noaptea de luni spre marţi.

Citește și: VIDEO| Vladimir Putin contraatacă: 'Cei 20 de ani de prezenţă americană în Afganistan au constituit o tragedie'

''Vrem să învăţăm cât de mult posibil din această experienţă'', a adăugat Lloyd Austin, un fost general care a luptat în Afganistan, după ce a adus un omagiu solemn şi sumbru celor 800.000 de soldaţi americani care s-au succedat din 2001 pe teritoriul afgan într-un război în care şi-au pierdut viaţa 2.461 de militari americani, dintre care 13 în ultimele ore ale retragerii, informează Agerpres.ro.

Citește și: Omul care l-a salvat chiar pe Joe Biden în Afganistan a fost lăsat în urmă: domnule președinte, salvați-mă pe mine și familia mea! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.