Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Liderul democrat din Senatul american i-a cerut lui Joe Biden să pună capăt expulzărilor 'revoltătoare' de haitieni

smartradio.ro
joe biden

Liderul democrat din Senatul american Chuck Schumer a făcut apel marţi la Joe Biden să pună capăt expulzărilor "revoltătoare" de migranţi haitieni ajunşi cu miile în ultimele zile la frontiera de sud a SUA, relatează AFP.

"Îl îndemn pe preşedintele Biden (...) să pună capăt imediat acestor expulzări şi regulilor" sanitare adoptate la începutul pandemiei pentru autorizarea repatrierii imediate a migranţilor care vin pe la frontiera cu Mexicul, a declarat el în hemiciclu.

"Nu putem să continuăm aceste politici revoltătoare şi xenofobe care vin de la Trump, care ignoră legile noastre privind refugiaţii", a adăugat el referindu-se la fostul preşedinte republican care a părăsit Casa Albă în ianuarie.

Fotografiile cu poliţişti de frontieră călare care încearcă să-i respingă pe migranţi în apropiere de Del Rio, în Texas, suscită o puternică emoţie în SUA.

Guvernul lui Joe Biden a promis să facă lumină asupra situaţiei, dar numeroase voci democrate s-au alăturat criticilor opoziţiei republicane, potrivit Agerpres.ro.

"Aceste imagini vor provoca greaţă. Trebuie să înceteze, acest tip de violenţă", a spus Chuck Schumer, caracterizându-le drept "oribile".

Scenele suprinse s-au produs în contextul în care migranţii se spălau în Rio Grande sau traversau fluviul pentru a căuta hrană în Mexic şi a o aduce familiei lor rămase pe teritoriul SUA, potrivit autorului fotografiilor, Paul Ratje.

Luni seară, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi a declarat că situaţia migranţilor haitieni de la frontieră este "tulburătoare".

Până la 15.000 de migranţi, majoritatea haitieni, sunt masaţi de săptămâna trecută sub un pod din apropiere de frontiera sudică, în oraşul Del Rio.

Peste 3.000 de migranţi au fost deja scoşi din această tabără improvizată, fie pentru a fi transferaţi în centre de primire, fie pentru a fi expulzaţi în afara SUA, a declarat marţi ministrul securităţii interne, Alejandro Mayorkas, în cadrul unei audieri din Senat.

"Sunt mai puţini de 10.000 astăzi", a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.