Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Mai mulți activişti pentru climă au acoperit cu făină o maşină pictată de Andy Warhol, expusă la Milano

corriere.it
Andy Warhol activisti

Activişti pentru climă au acoperit vineri cu făină o maşină sport pictată de artistul american Andy Warhol, care este expusă în oraşul italian Milano, relatează Reuters.

Este pentru a treia oară în luna noiembrie când activiştii din grupul "Ultima Generazione" (Ultima generaţie) au vizat expoziţii de artă.

Pe 4 noiembrie, militanţi ecologişti au aruncat cu supă peste o lucrare a lui Van Gogh expusă la Roma, iar pe 15 noiembrie un tablou al pictorului Gustav Klimt a fost stropit cu un lichid negru de activişti pentru climă. Ambele capodopere erau protejate printr-un geam şi nu au fost deteriorate, potrivit Agerpres.

Maşina pictată de Warhol, BMW Art Car, arăta ca şi cum ar fi fost acoperită cu un strat de zăpadă după atacul de vineri.

Maestrul pop art-ului, care a murit în 1987, a pictat maşina în 1979, în acelaşi an în care a participat la cursa de automobile de 24 de ore de la Le Mans, în Franţa, înainte de a fi scoasă din circulaţie şi expusă la un muzeu.

Acţiunile grupării "Ultima Generazione" au loc într-o perioadă în care în Egipt se desfăşoară Conferinţa anuală a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, COP27, ce urmează să se încheie sâmbătă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.